Icon en

Hartige cadeautjes

eten we op Pakjesavond
Sinterklaas, Snacks, Rundvlees en Gehakt
Saucijzen cadeautje sidepic

Boodschappenlijstje
½ vrije uitloop ei
250 gram rundergehakt
wat platte peterselie, fijngehakt
kruiden zoals bv. peper & zeezout,
paprika, nootmuskaat, knoflookpoeder
paneermeel naar smaak
1 rol bladerdeeg
½ vrije uitloop ei

Saucijzen cadeautje sidepicll

Deze hartige cadeautjes zijn snel gemaakt, (bijna) iedereen vindt ze erg lekker - vegetatiërs uitgezonderd - en ze staan ook nog eens erg gezellig op tafel, op Pakjesavond. Elk jaar een succesnummer dus bij Snazzie op 5 december!

Zo maak je de hartige cadeautjes
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Saucijzen cadeautje 01
Saucijzen cadeautje 02
Saucijzen cadeautje 03
Saucijzen cadeautje 04

Klop het vrije uitloop ei los en verdeel het in twee helften.

Kruidt het gehakt, kneed er ½ ei, peterselie en paneermeel door.

Snij het bladerdeeg in 10x10 vierkanten, halveer ze.

Leg op elke stuk deeg een gelijke hoeveelheid gehakt.

Strijk ei op de randen van het deeg zodat je de pakjes goed dicht kan plakken.

Saucijzen cadeautje 05
Saucijzen cadeautje 06
Saucijzen cadeautje 07

Vouw de pakjes dicht en leg ze ondersteboven op de plaat.

Bestrijk ze met de andere helft van het  ei.

Snij dunne reepjes deeg voor de linten en strikjes.

Verwarm de oven voor tot 210°C

Saucijzen cadeautje 08
Saucijzen cadeautje 09
Saucijzen cadeautje 10
Saucijzen cadeautje 11

Plak de linten in een kruis.

Plak er deeg-strikjes op.

Strijk ei op linten en strikjes.

Bak ze in 20 - 25 minuten goudbruin.

Saucijzen cadeautje 12
Saucijzen cadeautje home

Laat de pakjes iets afkoelen op een rooster.

Lauw-warm smaken de cadeautjes het best!