Boodschappenlijstje
½ vrije uitloop ei
250 gram rundergehakt
wat platte peterselie, fijngehakt
kruiden zoals bv. peper & zeezout,
paprika, nootmuskaat, knoflookpoeder
paneermeel naar smaak
1 rol bladerdeeg
½ vrije uitloop ei
Deze hartige cadeautjes zijn snel gemaakt, (bijna) iedereen vindt ze erg lekker - vegetatiërs uitgezonderd - en ze staan ook nog eens erg gezellig op tafel, op Pakjesavond. Elk jaar een succesnummer dus bij Snazzie op 5 december!
Zo maak je de hartige cadeautjes
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Klop het vrije uitloop ei los en verdeel het in twee helften.
Kruidt het gehakt, kneed er ½ ei, peterselie en paneermeel door.
Snij het bladerdeeg in 10x10 vierkanten, halveer ze.
Leg op elke stuk deeg een gelijke hoeveelheid gehakt.
Strijk ei op de randen van het deeg zodat je de pakjes goed dicht kan plakken.
Vouw de pakjes dicht en leg ze ondersteboven op de plaat.
Bestrijk ze met de andere helft van het ei.
Snij dunne reepjes deeg voor de linten en strikjes.
Verwarm de oven voor tot 210°C
Plak de linten in een kruis.
Plak er deeg-strikjes op.
Strijk ei op linten en strikjes.
Bak ze in 20 - 25 minuten goudbruin.
Laat de pakjes iets afkoelen op een rooster.
Lauw-warm smaken de cadeautjes het best!