Icon en

Havermout-kaaskoekjes

een hartig 5 december-koekje
Sinterklaas, Koekjes en Met kaas
Havermout kaaskoekjes sidepic

Boodschappenlijstje
50 gram boter    
100 gram middelgrove havermout    
50 gram geraspte Parmezaanse kaas    
100 gram bloem + extra om te strooien
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zeezout
6 eetlepels kokend water

optioneel: zachte kaas en druiven erbij

Havermout kaaskoekjes sidepicll

Naast voor alle zoete lekkernijen maken we havermout-kaaskoekjes voor Pakjesavond. Snel klaar en lekker hartig. Wij strooien nog wat extra kaas op de koekjes maar je kunt ze ook als een kazig toastje serveren, met een zachte kaas naar smaak en druiven er bij.

Zo maak je havermout-kaaskoekjes

Havermout kaaskoekjes 01
Havermout kaaskoekjes 02
Havermout kaaskoekjes 03
Havermout kaaskoekjes 04

Smelt de boter en laat het afkoelen.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Doe havermoet, kaas, meel, bakpoeder en zout in een kom.

Roer alle ingrediënten door elkaar.

Havermout kaaskoekjes 05
Havermout kaaskoekjes 06
Havermout kaaskoekjes 07

Voeg de boter aan het kaasmengsel toe.

Voeg ook de eetlepels kokend water toe.

Kneed er een stevig deeg mee.

Verwarm de oven voor tot 200°C

Havermout kaaskoekjes 08
Havermout kaaskoekjes 09
Havermout kaaskoekjes 10
Havermout kaaskoekjes 11

Rol het deeg uit tot 1½cm dikte.

Steek koekjes uit het deeg.

Leg de koekjes op bakpapier.

Bak de koekjes 10 minuten.

Wil je geen extra kaas op de koekjes bak ze dan in 15 tot 18 minuten goudbruin, vervolg anders zoals hieronder

Havermout kaaskoekjes 12
Havermout kaaskoekjes 13
Havermout kaaskoekjes 14

Neem de koekjes uit de oven.

Strooi er wat extra kaas op.

Bak de koekjes nog 5 tot 8 minuten.

Laat de koekjes eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen

Havermout kaaskoekjes 16
Havermout kaaskoekjes home

Verhuis de koekjes naar een rooster om helemaal af te koelen.

Ook lekker met zachte kaas en druiven er bij.