Boodschappenlijstje
50 gram boter
100 gram middelgrove havermout
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
100 gram bloem + extra om te strooien
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zeezout
6 eetlepels kokend water
optioneel: zachte kaas en druiven erbij
Naast voor alle zoete lekkernijen maken we havermout-kaaskoekjes voor Pakjesavond. Snel klaar en lekker hartig. Wij strooien nog wat extra kaas op de koekjes maar je kunt ze ook als een kazig toastje serveren, met een zachte kaas naar smaak en druiven er bij.
Zo maak je havermout-kaaskoekjes
Smelt de boter en laat het afkoelen.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Doe havermoet, kaas, meel, bakpoeder en zout in een kom.
Roer alle ingrediënten door elkaar.
Voeg de boter aan het kaasmengsel toe.
Voeg ook de eetlepels kokend water toe.
Kneed er een stevig deeg mee.
Verwarm de oven voor tot 200°C
Rol het deeg uit tot 1½cm dikte.
Steek koekjes uit het deeg.
Leg de koekjes op bakpapier.
Bak de koekjes 10 minuten.
Wil je geen extra kaas op de koekjes bak ze dan in 15 tot 18 minuten goudbruin, vervolg anders zoals hieronder
Neem de koekjes uit de oven.
Strooi er wat extra kaas op.
Bak de koekjes nog 5 tot 8 minuten.
Laat de koekjes eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen
Verhuis de koekjes naar een rooster om helemaal af te koelen.
Ook lekker met zachte kaas en druiven er bij.