De boodschappen
85 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram biologische havermout
50 gram boter (kamertemp)
50 gram rietsuiker
50 gram gedroogde abrikozen
30 ml gecondenseerde melk
Recept van http://bbcgoodfoodshow.com
Vandaag bakken we 'gezonde' koeken van een bekend superfood die er grappig uitzien (ja, dat kan ook!). Havermout stamt ongeveer uit de middeleeuwen maar is nu weer helemaal hip! ;)
Zo bak je havermout-pompoenen
Doe de boter en de suiker samen in een grote kom.
Roer het met een houten lepel door elkaar.
Voeg hier de gecondenseerde melk aan toe.
Roer stevig met de houten lepel tot het smeuïg is.
Snij de abrikozen klein of laat kids ze in stukjes knippen met een kinderschaartje.
Roer de stukjes abrikoos en de havermout door de mix.
Dit is moeilijk voor kinderen, het moet goed gemixt worden.
Voeg het meel toe en roer weer stevig.
Het deeg moet op grote broodkruimels lijken.
Kneedt het deeg met de hand soepel en glad.
Nu zou het deeg er uit moeten zien zoals op de foto.
Druk het deeg tussen 2 vellen bakpapier met je handen plat, tot een dikte van +/- 2 cm.
Verwarm de oven voor tot 150°C en bekleedt een bakblik met bakpapier.
Steek of snij pompoenen uit.
Geef de pompoenen gezichtjes.
Leg de koeken op de bakplaat.
Bak de koeken +/- 25 minuten.
Laat de pompoenen afkoelen op een rooster.
De koeken ruiken en smaken lekker, als je van havermout houdt ;)
Glaasje cranberry-sap erbij...Happy Halloween!!