Boodschappenlijstje
500 ml volle melk
25 gram magere melkpoeder
125 gram basterdsuiker
65 gram Nutella
Vandaag een simpel recept om zelf hazelnoot-ijs te maken. Dit recept is van de Italiaanse chef Francesco Mazzei die het natuurlijk niet bij een simpel ijsje laat maar het aankleed met meringue, twee verschillende koekjes, chocolade crumble en pistaschio nootjes(!) Maar wij koken & bakken voor en met kinderen dus wij laten de toebehoren van de chef er af en maken gewoon een erg lekker Nutella ijsje voor onze mini-monstertjes!
N.B. Vergeet niet de container van de ijsmachine een dag van te voren in de vriezer te zetten!
Zo maak je Nutella hazelnoot-ijs
Doe de suiker, melkpoeder en melk in een pan.
Breng het al roerend aan de kook op medium hitte.
Neem de pan van het vuur en voeg de Nutella toe.
Mix de Nutella door het melkmengsel.
Blijf mixen tot de Nutella is opgenomen.
Wrijf het mengsel dan door de zeef.
Schenk het in een diepvriesdoosje.
Zet de doos twee uur in de vriezer.
Neem de doos uit de vriezer.
Doe de inhoud in de ijsmachine.
Draai het ijs een half uurtje.
Nu kan het Nutella-hazelnoot ijs gegeten worden.
Schep een bol in elk bakje en rasp er chocola over.
Erg lekker!