Icon en

Hazelnoot-ijs

met Nutella
Met chocolade, Italiaans, Met noten en IJs & milkshakes
Hazelnoot ijs sidepic

Boodschappenlijstje
500 ml volle melk
25 gram magere melkpoeder
125 gram basterdsuiker
65 gram Nutella

Hazelnoot ijs home

Vandaag een simpel recept om zelf hazelnoot-ijs te maken. Dit recept is van de Italiaanse chef Francesco Mazzei die het natuurlijk niet bij een simpel ijsje laat maar het aankleed met meringue, twee verschillende koekjes, chocolade crumble en pistaschio nootjes(!) Maar wij koken & bakken voor en met kinderen dus wij laten de toebehoren van de chef er af en maken gewoon een erg lekker Nutella ijsje voor onze mini-monstertjes!

N.B. Vergeet niet de container van de ijsmachine een dag van te voren in de vriezer te zetten!

Zo maak je Nutella hazelnoot-ijs

Hazelnoot ijs 01
Hazelnoot ijs 02
Hazelnoot ijs 03
Hazelnoot ijs 04

Doe de suiker, melkpoeder en melk in een pan.

Breng het al roerend aan de kook op medium hitte.

Neem de pan van het vuur en voeg de Nutella toe.

Mix de Nutella door het melkmengsel.

Hazelnoot ijs 05
Hazelnoot ijs 06
Hazelnoot ijs 07

Blijf mixen tot de Nutella is opgenomen.

Wrijf het mengsel dan door de zeef.

Schenk het in een diepvriesdoosje.

Zet de doos twee uur in de vriezer.

Hazelnoot ijs 08
Hazelnoot ijs 09
Hazelnoot ijs 10

Neem de doos uit de vriezer.

Doe de inhoud in de ijsmachine.

Draai het ijs een half uurtje.

Hazelnoot ijs 11
Hazelnoot ijs 12

Nu kan het Nutella-hazelnoot ijs gegeten worden.

Schep een bol in elk bakje en rasp er chocola over.

Erg lekker!