SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Hazelnoot meringue

met frambozen en chocolade
Met vers fruit, Taart, Met slagroom en Met noten
Hazelnoot frambozen meringue sidepic

Boodschappenlijstje
5 middelgrote eiwitten
275 gram fijne suiker
75 gram hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
500 ml slagroom
4 eetlepels fijne suiker, gezeefd
100 gram verse frambozen
50 gram gesmolten chocolade

Hazelnoot frambozen meringue sidepicll

Vandaag maken we een hazelnoot-meringue taart met chocolade en frambozen. Lekker fris en erg lekker maar wel veel calorieën! Een favoriete taart van ons dus die calorieën moeten we er maar weer aflopen. Dat hebben we er graag voor over!

Zo maak je hazelnoot meringue taart met chocolade en frambozen

Hazelnoot frambozen meringue 01
Hazelnoot frambozen meringue 02
Hazelnoot frambozen meringue 03
Hazelnoot frambozen meringue 04

Teken een cirkel van 20cm op 2 vellen bakpapier.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.

Hak de hazelnoten in kleine stukjes.

Zet de hazelnoten even opzij.

Zo maak je de meringue

Klop het eiwit stijf maar niet droog!

Hazelnoot frambozen meringue 05
Hazelnoot frambozen meringue 06
Hazelnoot frambozen meringue 07

Mix de suiker er geleidelijk door.

Mix tot het eiwit dik en glanzend is.

Schep dan de hazelnoot er door.

Leg het bakpapier met de cirkels naar beneden neer

Verwarm de oven voor tot 160°C / 140°C hetelucht oven

Hazelnoot frambozen meringue 08
Hazelnoot frambozen meringue 09
Hazelnoot frambozen meringue 10
Hazelnoot frambozen meringue 11

Vul beide cirkels op met eiwit.

Leg er bakpapier over.

Bak de meringue 30 - 40 minuten.

Tot de meringue licht gekleurd is.

Laat de meringue helemaal afkoelen op de bakplaat, het zal misschien hier en daar lichte barstjes hebben

Doe de slagroom met de suiker in een mixer

Hazelnoot frambozen meringue 12
Hazelnoot frambozen meringue 13
Hazelnoot frambozen meringue 14

Klop slagroom en suiker tot bijna stijf.

Voeg 75 gram frambozen aan de room toe.

Breek de frambozen door kort kloppen.

Zet de geklopte slagroom in de ijskast om op te stijven

Hazelnoot frambozen meringue 15
Hazelnoot frambozen meringue 16
Hazelnoot frambozen meringue 17
Hazelnoot frambozen meringue 18

Strijk 400 gram slagroom op één van de meringue-cirkels.

Druk de tweede cirkel er lichtjes op en zet in de ijskast.

Hak de chocolade in kleine stukjes.

Smelt de chocolade au bain marie.

Laat de gesmolten chocolade van een lepel over de meringue lopen

Hazelnoot frambozen meringue 19
Hazelnoot frambozen meringue 20
Hazelnoot frambozen meringue 22

Versier de meringue naar eigen idee en laat de chocolade harden.

Schep de rest van de slagroom in een spuitzak en zet het in de ijskast.

Spuit slagroom op de meringue en druk er de overgebleven frambozen in.

Hazelnoot frambozen meringue sidepicll
Hazelnoot frambozen meringue 23

Geniet er van!