Boodschappenlijstje
5 middelgrote eiwitten
275 gram fijne suiker
75 gram hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
500 ml slagroom
4 eetlepels fijne suiker, gezeefd
100 gram verse frambozen
50 gram gesmolten chocolade
Vandaag maken we een hazelnoot-meringue taart met chocolade en frambozen. Lekker fris en erg lekker maar wel veel calorieën! Een favoriete taart van ons dus die calorieën moeten we er maar weer aflopen. Dat hebben we er graag voor over!
Zo maak je hazelnoot meringue taart met chocolade en frambozen
Teken een cirkel van 20cm op 2 vellen bakpapier.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
Hak de hazelnoten in kleine stukjes.
Zet de hazelnoten even opzij.
Zo maak je de meringue
Klop het eiwit stijf maar niet droog!
Mix de suiker er geleidelijk door.
Mix tot het eiwit dik en glanzend is.
Schep dan de hazelnoot er door.
Leg het bakpapier met de cirkels naar beneden neer
Verwarm de oven voor tot 160°C / 140°C hetelucht oven
Vul beide cirkels op met eiwit.
Leg er bakpapier over.
Bak de meringue 30 - 40 minuten.
Tot de meringue licht gekleurd is.
Laat de meringue helemaal afkoelen op de bakplaat, het zal misschien hier en daar lichte barstjes hebben
Doe de slagroom met de suiker in een mixer
Klop slagroom en suiker tot bijna stijf.
Voeg 75 gram frambozen aan de room toe.
Breek de frambozen door kort kloppen.
Zet de geklopte slagroom in de ijskast om op te stijven
Strijk 400 gram slagroom op één van de meringue-cirkels.
Druk de tweede cirkel er lichtjes op en zet in de ijskast.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Smelt de chocolade au bain marie.
Laat de gesmolten chocolade van een lepel over de meringue lopen
Versier de meringue naar eigen idee en laat de chocolade harden.
Schep de rest van de slagroom in een spuitzak en zet het in de ijskast.
Spuit slagroom op de meringue en druk er de overgebleven frambozen in.
Geniet er van!