De boodschappen voor 4 Charlottes
2 appels (elstar bv)
250 gram bramen
45 ml water
110 gram fijne suiker
een heel casino witbrood
250 gram boter
poedersuiker
Heerlijke Franse Charlottes zijn gemakkelijk te maken en snel klaar. In de herfst maken we ze met appel & bramen. De voorbereiding: schil de appels, haal het klokhuis er uit en snijdt ze in stukjes. Was de bramen.
Zo maak je Franse appel-braam Charlottes
Doe 3 eetlepels water in een pan, voeg het fruit en de suiker toe.
Laat het fruit in 2/3 minuten op laag vuur zacht worden.
Knip cirkels uit bakpapier op maat van de vormpjes.
Vet ze in dan komt het gebak er straks gemakkelijk uit.
Steek uit het brood een grote en een kleinere ring per Charlotte plus 2 halve boterhammen.
Smelt de boter in een andere pan. Haal het brood door de gesmolten boter.
Bekleed de vormpjes hiermee, kleine ring onderin, halve boterham rondom, druk aan.
Verwarm de oven voor op 180°c.
Vul de vormjes met het zachte fruit, schep ze goed vol.
Zet de grote rondjes, de deksels, op de Charlottes.
Stop de deksels aan de rand een beetje in, met een vork.
Schuif de Charlottes in het midden van de oven.
Bak ze 20-25 minuten. Let op! In deze kleine vormpjes zijn ze in 20 minuten al klaar.
Strooi poedersuiker op de dekseltjes en eet ze de Charlottes warm uit de oven.
Mooier staat het als je de Charlottes open serveert. Het fruit is een plaatje, zo mooi.