SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Ratjetoe

een superaanbieding voor wie van dieren houdt
Wetenschap, Nederlandstalig, Biologie, Leesboek, Natuur en Dierenboek
Ratjetoe homepage

Ratjetoe
Auteur: Geert-Jan Roebers & Stefan Halewijn
Illustrator: Jack Folkers, Willi Rolfes
Serie: 7 delen over diverse diergroepen
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: juni 2011
Uitgeverij: KNNV
ISBN13: 9789050113717
Prijs: van € 17.95 voor  € 6.90 (HC)
Leeftijd: 10 jaar en ouder

Ratjetoe sidepicll

Vandaag een heel interessante, superleuke zevendelige (wij hebben er helaas maar zes) boekenserie over dieren in snazzie's boek van de week. De boeken zijn geschreven door Geert-Jan Roebers en Stefan Halewijn.

Geert-Jan Roebers is een bekend bioloog en natuurjournalist. Je kent hem misschien al want hij schrijft ook artikelen in onder andere Taptoe, National Geographic junior en Grasduinen. Maar je kunt hem ook op school-tv zijn tegengekomen.

Stefan Halewijn's grote liefde is vogels. Als je kijkt naar wat hij doet dan zie je dat hij zoo-keeper bij Beekse Bergen is, maar ook docent, grafisch vormgever en valkenier. Iemand die veel weet met zo'n interessante loopbaan!

Ratjetoe 01
Ratjetoe 02
Ratjetoe 03

Wat zo leuk is aan deze boeken is dat ze over hele groepen van dieren gaan, dus naast allerlei hamsters gaat het ook  over de muizen ratten en andere coole knagers. Hetzelfde geldt voor elk boek uit de serie. Zo leuk om te lezen en tegelijk leren we er heel veel van, de mini-monsters lezen deze boeken graag en vaak.

Dat dit sowieso een veelgelezen serie boeken is blijkt, want de twee laatst genoemde drie delen zijn helaas helemaal uitverkocht en het Uilenvlucht ook. Je kunt nog zoeken naar tweedehands maar dan zijn de boeken wel erg duur. 

3 Fabuleuze sterren voor Ratjetoe en de andere delen, van alle snazzie-lezertjes!