De boodschappen
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram boter (kamertemperatuur)
250 gram fijne kristalsuiker
een snufje zout
1 zakje vanillesuiker
5 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
80 gram pure chocolade, 72%
Decoratie: 100g gesmolten chocolade, herfstchocolaatjes en marsepein
We bakken gezellig een mooie herfstcake voor bij de thee voor het weekend en ook voor het Sint Michaëlsfeest. Alle mini-monstertjes zijn happy, twee soorten cake, veel chocola en marsepein...dit is een cake uit Luilekkerland! Hij is dan ook razendsnel verdwenen ;)
Zo maak je een herfstcake
Mix boter en suiker romig, klop 1 voor 1 de eieren er door.
Zeef meel, zout & vanille in beetjes bij de botermix, vouw in.
Breek de chocola in stukken en weeg 80 gram af.
Smelt de chocolade au bain marie, laat het kort afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C, als de cake in de oven gaat zet de temperatuur dan terug naar 170°C.
Vet een cakevorm in met bakspray of boter.
Roer gesmolten chocola door de helft van het beslag.
Schep eerst vanille, dan chocoladebeslag in de vorm.
Daarop weer vanillebeslag, bak de cake in 45 minuten gaar.
Smelt de 100 gram chocolade au bain marie.
Roer de chocola door terwijl het afkoelt.
Schenk de afgekoelde chocolade over de cake.
Strijk de chocolade op de cake glad.
Druk herfstbonbons in de natte chocola.
Steek herfstblaadjes uit marsepein.
Druk de herfstblaadjes rondom de cake in de chocola.
We vinden het bijna jammer om de cake aan te snijden!
Veel plezier morgen, met het St Michaëls-feest!