SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Deze prachtige herfstcake

maak je zelf
Met chocolade, Herfst, Gebak en Traktatie
Autumn cake side

De boodschappen
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram boter (kamertemperatuur)
250 gram fijne kristalsuiker
een snufje zout
1 zakje vanillesuiker
5 vrije uitloop eieren (kamertemperatuur)
80 gram pure chocolade, 72%

Decoratie: 100g gesmolten chocolade, herfstchocolaatjes en marsepein

Autumn cake sidell

We bakken gezellig een mooie herfstcake voor bij de thee voor het weekend en ook voor het Sint Michaëlsfeest. Alle mini-monstertjes zijn happy, twee soorten cake, veel chocola en marsepein...dit is een cake uit Luilekkerland! Hij is dan ook razendsnel verdwenen ;)

Zo maak je een herfstcake

Autumn cake 01
Autumn cake 02
Autumn cake 03
Autumn cake 04
Mix boter en suiker romig, klop 1 voor 1 de eieren er door.
Zeef meel, zout & vanille in beetjes bij de botermix, vouw in.
Breek de chocola in stukken en weeg 80 gram af. 
Smelt de chocolade au bain marie, laat het kort afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C, als de cake in de oven gaat zet de temperatuur dan terug naar 170°C.
Autumn cake 05
Autumn cake 06
Autumn cake 07
Autumn cake 08
Vet een cakevorm in met bakspray of boter.
Roer gesmolten chocola door de helft van het beslag.
Schep eerst vanille, dan chocoladebeslag in de vorm.
Daarop weer vanillebeslag, bak de cake in 45 minuten gaar.
Autumn cake 09
Autumn cake 10
Autumn cake 11
Smelt de 100 gram chocolade au bain marie.
Roer de chocola door terwijl het afkoelt.
Schenk de afgekoelde chocolade over de cake.
Autumn cake 12
Autumn cake 13
Autumn cake 14
Strijk de chocolade op de cake glad.
Druk herfstbonbons in de natte chocola.
Steek herfstblaadjes uit marsepein.
Autumn cake home
Autumn cake promo
Druk de herfstblaadjes rondom de cake in de chocola.
We vinden het bijna jammer om de cake aan te snijden!

Veel plezier morgen, met het St Michaëls-feest!