Boodschappenlijstje
125 gram zachte boter
125 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei (S)
1 theelepel vanille extract
250 gram Zeeuwse bloem
½ theelepel bakpoeder
geel rolfondant
stukjes rolfondant, rood, groen, blauw
M&M's
Voor Driekoningen bakken we de kronen, van de drie koningen. We maken ze mooi met 'edelstenen', die ook nog lekker naar chocolade smaken. Dat wordt weer een fijne verrassing bij de thee, voor onze kleine monstertjes!
Zo maak je de Kronen koekjes
Mix de boter en suiker romig.
Klop het ei er door.
Doe er vanille bij en klop door.
Zeef de bloem er geleidelijk bij.
Voeg 1/3 deel van de bloem toe en vouw het met de hand in, herhaal dit 2 keer tot alle bloem is opgenomen
Vorm het deeg in een platte bal.
Verpak het deeg in folie.
Laat het 1 uur in de ijskast rusten.
Kneed het deeg kort door.
Rol het uit tot 1 cm dikte.
Steek de kroontjes uit.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Zet de bakplaat met de kroontjes 30 minuten afgedekt in de ijskast
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de koekjes in 12-15 minuten.
Laat de kronen afkoelen op een rooster.
Steek gele kronen uit rolfondant.
Plak de kronen op de koekjes met een druppel water.
Plak de edelstenen op de kronen en laat het fondant even drogen.
Serveer de koekjes bij een lekker kopje thee!