SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Het is weer Zoomeravond

in Diergaarde Blijdorp
Zomer, Vakantie- & weekenduitjes en Informatief en leerzaam
Blijdorp zoomeravond sidepic

Diergaarde Bliijdorp
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam

Telefoon; 0900 1857
(geen extra kosten)

Zoomeravonden in Blijdorp:
Zaterdag 03, 10, 17 en 24 augustus

Tickets kopen

Op zaterdagmiddag gaan we naar Diergaarde Blijdorp, de Zoomeravonden zijn er weer en elke zaterdag in augustus is de Diertentuin tot 21.00 open! Er zijn kijkjes achter de schermen, bij de haaien en de olifanten. De monstertjes kijken er nu al naar uit!

Na het checken van de kaartjes krigen we een uitgebreide, speciale plattegrond, zodat je alles makkelijk kunt vinden in de Dierentuin. Er is thuis al een plan gemaakt, we gaan eerst naar de haaien ;)) De monstertes wijzen de weg naar het Oceanium!

In Blijdorp aangekomen gaan we eerst in het Oceanium naar de vissen kijken en dan naar het Caribisch café. Daarachter ligt de Haaienzaal waar je een achter de schermen een kijkje in het Haaienbassin mag nemen.

Blijdorp zoomeravond 01
Blijdorp zoomeravond 02
Blijdorp zoomeravond 03
Blijdorp zoomeravond 04

Achter de schermen bij de vissen krijg je van een dierenverzorger te horen hoe het er aan toe gaat in het haaienbassin. Je ziet het bassin van bovenaf, dat is heel anders. En helemaal in de diepte zie je de haaien door de tunnel van het Oceanium zwemmen.

Onze monstertjes vinden het geweldig! Wat ook fijn is, je mag vragen stellen zoveel je wilt! De Blijdorp verzorger weet alles over haaien en hij beatwoord alle vragen heel geduldig. De kinderen hebben er heel wat ;))

Blijdorp zoomeravond 05
Blijdorp zoomeravond 06
Blijdorp zoomeravond 07

Dan lopen we langs meer favorieten van de monstertjes, de reptielen. We kunnen ook op kraambezoek bij het pasgeboren Okapi-meisje Makimzie maar dat doen we volgende keer, want ook hier is het druk!

We gaan op weg naar de Aziatische olifanten, ook daar is een kleintje te zien. Maar dat valt even tegen voor de kleine monsters, er staat een lange rij wachtenden om in de Hooiloods achter olifantenverblijf te kijken. We besluiten het later nog eens te proberen. 

Blijdorp zoomeravond 10
Blijdorp zoomeravond 11

Maar...het is mooi weer en de sfeer is heel goed, iedereen heeft het naar z'n zin! Er is ook een leuke speurtocht in de dierentuin met allemaal grote Playmobile figuren en je kunt er ook nog een prijs mee winnen. Dus ook al verloopt alles niet volgens plan, vervelen doe je je hier niet, er is zoveel te zien en te doen!

Blijdorp zoomeravond 08
Blijdorp zoomeravond 09
Blijdorp zoomeravond 10

We gaan bij de Maki's kijken, daar is ook een kleine baby te zien en ze zitten comfortabel in hun nieuwe verblijf. Dit zijn zulke mooie kleine aapjes met hun lange, gestreepte staarten. En ze springen vrolijk heen en weer in het zonnetje. Zo lief!

Overal kun je buiten eten en drinken en er is op verschillende plekken live muziek. Er zijn patatjes bij De Lepelaar en helemaal aan de andere kant van de Zoo (voor de Rivierahal) kun je genieten van Pinsa’s, Poké bowls en Bubble tea. Heb je liever Turkse Pizza, Kebab en frisdrank? dat kan ook bij De Poort van Azië. Maar...er zijn ook poffertjes en wafels ;)) Dus eerst maar eten en dan proberen we de olifanten nog even.

Blijdorp zoomeravond 12
Blijdorp zoomeravond 13

Helaas, de Hooisluis van de olifanten is niet meer gelukt, we gaan naar huis, bedtijd is voor de monstertjes al voorbij. We duiken nog even in de Zee van Zoovenirs waar we kleine baby-axelotl's vinden, zo schattig, die mogen mee naar huis. Het was een superleuke Zoomeravond in Dierentuin Blijdorp!