Boodschappenlijstje
cheesecake botercrème
Voor de cake
200 gram zachte boter
200 gram suiker
3 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanille extract
200 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
houten ijsstokjes
Het is zomervakantie en we hebben alle tijd! Daarom maken we vandaag grappige zomer cake pops die wel wat tijd vragen. We maken eerst de botercrème en die laten we een nachtje in de ijskast staan. De dag erna bakken we de vanille cake en op dag drie maken we de cake pops af. Het was even wat werk maar de mini-monsters zijn blij verrast! Deze cakepops zijn niet alleen leuk om te zien, ze zijn ook erg lekker!
Zo maak je zomer cake pops
Maak eerst de botercrème met het recept dat je op het boodschappenlijstje kan vinden
Zo maak je de vanille cake
Klop de boter met de suiker tot het bleek en romig is.
Klop één voor één de eieren door het botermengsel.
Klop tot alles goed gecombineerd is.
Voeg het vanille-extract toe en klop het er kort doorheen.
Zeef het meel er in 3 gedeelten bij.
Spatel door het mengsel tot goed gemengd.
Vet de bakvorm in en bestuif hem met bloem.
Verwarm de oven voor tot 170°C
Vul de cakevorm met het beslag.
Bak de cake in 40-45 goudbruin.
Kijk of de cake gaar is.
Laat afkoelen in het blik, dan op het rooster.
Snij de bruine kanten van de cake af.
Verkruimel de cake in de blender.
Meng de cake in de blender met de crème.
Kneed het kort met de hand door.
Rol het mengsel in gelijke balletjes.
Vorm de balletjes in ijsjes.
Leg ze op keukenpapier op een blad.
Laat de cakepops in de ijskast opstijven.
Knip intussen ijsstokjes in de helft.
Schuur de stokjes, voor je ze in de ijsjes steekt.
Dek de cake pops af en zet ze terug in de ijskast.
Morgen maken we de zomer cake pops af.
Tot morgen!