SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Het mooiste park

van Rotterdam
Antroposofische knutsels, Info, Lente en Vakantie- & weekenduitjes

Het Kralingse Bos, waar moeten we beginnen? Iedere geboren Rotterdammer kent het en is er ook regelmatig te vinden. Je kunt er van alles eten en drinken - van pannenkoeken tot haute cuisine - bij allerlei eettenten van klein tot groot, allemaal met terassen. Voor o.a. heerlijke koffie, friet, poffertjes en biologische ijsjes, die je eet op een corona-proof terras, ga je natuurlijk naar Bospaviljoen De Eekhoorn. Gezellig en echt gericht op families, ook met heel kleine kinderen. Mensen van alle leeftijden houden van De Eekhoorn.

Kralingse bos 01
Kralingse bos 02
Kralingse bos 03

Maar het mooist is de natuur! Overal bomen, struiken, wilde bloemen, paddenstoelen en alles groeit en bloeit hier naar eigen idee. Je kunt hier heerlijk rondlopen, slenteren over de paden, op zoek naar avontuur met de kids. Ze verzamelen veren, dennenappels, eikeltjes, stenen en takken, allemaal heel interessant!

Kralingse bos 05
Kralingse bos 06
Kralingse bos 07

Mensen van alle leeftijden wandelen, joggen en rennen hier, samen of alleen. Ze fietsen, skaten of steppen. Ze trappen een balletje met de kinderen, wandelen met de hond of barbecueën & picknicken met vrienden, ze relaxen en hangen er rond, kortom er is niet veel dat je niet kunt doen in het Kralingse Bos!

Kralingse bos 8
Kralingse bos 09

Het bos ligt aan de Kralingse plas, waarin wordt gezwommen en waarop wordt gevaren, gezeild en geroeid. Er is een avonturen-klimpark en een zwembadje voor de kids, er zijn diverse speeltuinen, er is een strandje en een fantastische kinderboerderij De Kraal. Je hoeft je hier nooit te vervelen, van welke leeftijd je ook bent.

Kralingse bos 08
Kralingse bos 19
Kralingse bos 10
Kralingse bos 11

Het groen in dit park is het meest verbazend, de grote oude bomen, de vele soorten, in hele gedeelten voelt het als een echt bos. Voor ons is het heel gewoon, wij zijn er aan gewend om er naar toe te gaan. Maar als je even stopt om na te denken: dan is het  eigenlijk niet te geloven dat dit - park, bos - midden in een drukke werkstad als Rotterdam bestaat.

Kinderen en ouders in Rotterdam boffen ermee, zij hoeven nooit ver te gaan (wij kunnen er gewoon naar toe lopen) om een heerlijk dagje buiten in de natuur te zijn. Een echt drie sterren uitje!