Boodschappenlijstje
225 gram zachte boter
225 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1½ theelepel vanille extract
375 gram tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
Afhankelijk van de maat van de koekjes
is deze hoeveelheid genoeg voor de hele klas.
Onze vanillekoekjes zijn een groot succes, we gebruiken altijd hetzelfde basis recept. Niet alleen onze mini-monstertjes zijn dol op deze koekjes, bij alle neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes en kleine en grotere klasgenootjes hebben we altijd veel succes met deze koekjes. Hoe we dat weten? We bakken echt een lading en als je je omdraait zijn ze verdwenen! Zo weten we dat :D
Zo bak je de lekkerste vanilla-koekjes
Mix boter en suiker romig.
Het mengsel moet bleek en luchtig zijn.
Mix het ei en dan de vanille er door.
Mix weer tot het luchtig is.
Doe meel en bakpoeder in een grote kom.
Roer het door ekaar.
Zeef het en mix het kort door het deeg.
Neem het deeg uit de mixer.
Kneed het snel glad.
Verpak het in vershoudfolie.
Zet het deeg 1 uur in de ijskast.
Het deeg kan ook gerust een nachtje in de ijskast logeren
Verwarm de oven voor op 175°C
Rol het deeg uit tot 1cm dikte.
Steek de figuren uit het deeg .
Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Bak de koekjes in 8 - 12 minuten goudbruin.
Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat, dan op een rek.
Een leuke bijkomstigheid is ook dat je van deze koekjes kunt maken wat je maar wil. Vandaag zijn het leuke schildpadden maar morgen kunnen het coole raketten zijn of Assepoester's sprookjes-schoentjes, bloeddorstige dino's of lieve paddenstoeltjes, mooie Chinese lantaarns of grappige Kameleons. Het is zo fijn dat de mini-monstertjes elke keer weer blij verrast zijn!