SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Hoera, Trompenburg is weer open!

we misten onze wandelingen
Info en Vakantie- & weekenduitjes
Trompenburg sidepic

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86 (beneden)
3062 NX Rotterdam

Tel: 010 – 233 01 66
E-mail: tuin@trompenburg.nl


Vanwege de covid-regels moet je wel even reserveren.
Ook moet je de vaccinatie QR-code laten zien
en als je binnen bent, moet je een masker dragen.

Trompenburg sidepicll

In elk seizoen zijn de tuinen van Trompenburg schitterend, er staan heel oude, bijzondere bomen, overal is water vaak met bruggetjes er over. De planten en kale bomen zijn ook in de winter prachtig en er is een altijd groen coniferenlaantje, waar het heerlijk ruikt. Wij houden van de stilte, de ruime bijna lege tuin en van lekker lopen in de frisse winterlucht. 

Trompenburg 01
Trompenburg 02
Trompenburg 03
Trompenburg 04

We komen kleine velden van sneeuwklokjes tegen en hulststruiken met mooie rode winterbessen, wel enigzins geplunderd door de vogels. Rondom de bijenkasten is het heel stil en in de schapenweide is nu ook geen schaap te zien, ze staan lekker warm op stal.

Trompenburg 05
Trompenburg 06
Trompenburg 07

De favorieten van onze Puk zijn er wel en dat zijn de Koi karpers! Langzaam glijden ze door het water, gezellig op een kluitje. We zien de oranje kleur al van verre door het water drijven, je moet dichterbij komen als je de zwarte karper wil zijn. We zien ook nog een prachtige geel/groene, erg bijzonder dus Puk is blij!

Trompenburg 08
Trompenburg 09
Trompenburg 10
Trompenburg 11

Er schooieren waterhoentjes door het gras en dat is zo leuk hier. We zijn in een heel grote tuin maar er zijn niet alleen veel verschillende soorten bomen, struiken, planten en paddenstoelen te zien. Je komt hier ook allerlei dieren tegen en grappig genoeg vaak ook onverwachte. Of je ze ook allemaal leuk vindt is een kwestie van smaak.

Trompenburg 13
Trompenburg 14
Trompenburg 15

Na een flinke wandeling gaan we thee en koffiedrinken. Het hele jaar rond vind je ons - binnen of buiten - bij het theehuis, je kunt er heelijk onder de bomen zitten. Nu, vanwege de winter, is het theehuis gesloten en kun je voor een lekkere kop thee of koffie, glutenvrije brownies en lunch terecht in de ruimte bij de ingang.

Trompenburg 16
Trompenburg 17

Buiten staan er wat verschillende plantjes te koop, niet zoveel soorten als in de andere seizoenen maar toch heel leuk! We kunnen natuurlijk niet vertrekken zonder een paar potjes met winterharde viooltjes. Thuisgekomen zetten we ze even met potje in de tuin, ze fleuren de boel al gelijk op! Met de klas van Puk nog in lockdown hadden we weer een fijne ochtend!