Boodschappenlijst (+/- 20 koekjes)
125 gram bloem
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
1/3 vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
½ theelepel vanille essence
½ theelepel bakpoeder
rolfondant in Harry Potter kleuren
Gisteren begonnen in deel 1 en vandaag al in deel 2, Harry Potter en de geheime kamer. Dit boek leest ook lekker weg maar ja, de erste drie delen zijn wel de dunste boeken. Dat wordt straks wel anders! Gelukkig kunnen we zelf de boeken ook bijna niet neerleggen nu we weer begonnen zijn :) De lekkere koekjes die we vandaag voor bij het lezen gebakken hebben, daar wilden we echt wel even tijd voor vrij maken! Maar nu weer snel verder lezen, deel 3 wacht op ons!
Zo bak je de Harry Potter stropdas-koekjes
Roer de bloem en het bakpoeder door elkaar.
Mix de boter samen met de suiker tot het romig is.
Mix er losgeklopt ei en vanille essence door.
Mix het meel er in drie gedeelten door.
Kneed het deeg snel met de hand.
Verpak het in vershoudfolie.
Zet het deeg minstens 1 uur in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 170°C en leg bakpapier op de bakplaat
Verdeel het deeg in kleine stukken en kneedt het met de hand snel door.
Rol het deeg uit tot +/- 1 cm dikte.
Steek er stropdassen uit.
Zet ze 15 min. in de ijskast.
Bak de koekjes 8 - 10 minuten.
De 4 afdelingen (huizen) van Zweinstein - waar de Sorteerhoed je naar toe kan sturen - hebben de volgende kleuren:
Zwadderich - Groen met witte strepen
Griffoendor - Rood met gele stepen
Huffelpuf - Geel met donkerblauwe strepen
Ravenklauw - Donkerblauw met witte strepen
Laat de koekjes helemaal afkoelen op een rooster.
Steek stropdassen uit fondant in de juiste kleuren.
Snij streepjes uit fondant en plak ze op de dassen.
Plak het fondant met een druppeltje water op de koekjes.
Nu snel thee zetten, verder lezen en koekjes eten!