Boodschappenlijst voor 4 personen
600 gram mager rundergehakt
1 rood uitje, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels Worcestershire saus
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
zeezout en versgemalen peper
2 eetlepels zonnebloem olie of boter
75 gram cheddar
75 gram stilton
4 afbak-broodjes
50 gram mayonaise - 50 gram mosterd
Serveren met: sla en tomaten
Zoals gisteren afgesproken maken we vandaag beefburgers, naar een Brits recept. Daar zal onze heerlijke zelfgemaakte tomaten ketchup goed bij smaken. Voor het maken van burgers gebruiken wij graag een hamburgerpers, zo gemakkelijk! Je tikt met de vorm en de precies gelijke burgers vallen zo in je hand.
De Britten maken simpele sauzen, hun burgersaus is vaak half ketchup, half Franse mosterd en soms half mayonaise en half Franse mosterd. Wij vinden het jammer van onze zelfgemaakte ketchup om er zoveel mosterd bij te doen, dus wij gaan voor de mosterd-mayonaise ;))
Zo maak je de Britse beefburgers
Bak uitje en knoflook zachtjes doorzichtig, laat afkoelen.
Doe het gehakt in een grote kom en voeg ui en knoflook toe.
Kneed met Worcestershire sauce, peterselie, zout & peper.
Verdeel het gehakt in vieren, doe in een hamburgerpers.
Druk hard met bovenste deel van de pers.
Tik de burger er uit, op je hand.
Wrijf de burgers in met boter of olie.
Bak de burgers bruin met mooie donkere streepjes in een hete grillpan in ongeveer 7 minuten per kant.
Bedek de bovenkant met de kaas en laat het smelten.
Leg sla op de broodjes, daarop de beefburger en tomaat.
Roer de mosterd-mayonaise, pak de tomatenketchup erbij en geef ze bij de beefburgers. Enjoy!