Boodschappenlijstje
1 kilo Frieslander aardappelen
2 - 3 liter zonnebloemolie
een snuf zeezout
optioneel
Mad Sauce mayonaise
Heinz tomaten ketchup
Vandaag bakken we zelf Franse frietjes voor de mini-monstertjes, net zoals McDonald's maar dan lekkerder :)) Ten eerste en tweede zijn onze frietjes niet slap en koud, maar crispy en heet. Bovendien hebben we Mad Sauce mayonaise gekocht bij Jumbo. Dus het is net echt maar dan lekkerder :))
Zo maak je thuis de lekkerste Franse frietjes
Schil de aardappelen.
Boen de aardappelen schoon.
Snij ze in 1cm dikke schijven.
Snij de schijven in Franse frietjes.
Vul een grote kom met koud water en doe de frietjes er in, dek af en laat ze minstens 2 uur zo staan om het zetmeel te verwijderen
Vul een grote pan tot 1/3 met zonnebloemolie en verwarm de olie tot 140°C
Spoel de frietjes goed af.
Droog ze met een theedoek.
Bak de frietjes 6 minuten voor, in porties.
Leg keukenpapier in een grote schaal.
Laat de voorgebakken friet goed uitlekken.
Draai het vuur hoger tot de olie 180°C bereikt.
Bak de frietjes in 2-3 min. af en laat ze uitlekken.
Strooi zeezout over de frietjes en schud ze om.
Geef mayonaise en tomatenketcup bij de Franse frietjes.
Morgen maken we de Philly Cheese Steaks die je op de foto rechts ziet