Boodschappenlijst
200 gram frambozen
410 gram blik perziken, op sap
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel honing
2 rollen bladerdeeg
1 vrije uitloop bio-ei
150 gram poedersuiker
sprinkeltjes
Pop Tarts zijn echte kinderfavoriet. In de Verenigde Staten worden ze als ontbijt gegeten, ook door volwassenen. Je koopt ze daar kant en klaar in een grote doos, apart verpakt in foliezakjes. Daar neem je de Pop Tarts uit en je stopt ze in een broodrooster. Maar wij maken ze vers, met een Amerikaans recept in de hand. Met vers bladerdeeg, fruit en glazuur. Dan zijn ze pas echt lekker!
Zo maak je 12 Peach Melba Pop Tarts
De voorbereiding
Zet 6 dikke frambozen opzij.
Laat de perziken uitlekken.
Snij de perziken in blokjes.
Schud ze door de rest van de frambozen
Roer honing en maizena door elkaar.
Roer er een dik papje van.
Bedek het fruit met het honingmengsel..
Zo maak je de Pop Tarts
Snij het deeg in rechthoeken.
Leg de lange kant naar je toe.
Klop het ei los.
Leg fruit op 1 kant van het deeg.
- Strijk ei op de rand rondom het fruit
- Vouw het deeg dubbel en druk het dicht met een vork
- Bestrijk de Pop Tarts met ei en prik er enkele gaatjes bovenin
- Leg de Pop Tarts op een bakplaat bedekt met bakpapier
*Verwarm de oven voor op 180°C / 200°C hetelucht
Zet de Pop Tarts 30 minuten in de ijskast.
*Bak de Pop Tarts in 20 minuten goudbruin.
Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat.
Laat de pop Tarts helemaal afkoelen op een rooster.
Wrijf intussen de 6 dikke frambozen door een zeef.
Roer de frambozenpulp met de poedersuiker glad.
Lepel het glazuur over de Pop Tarts.
Strooi sprinkeltjes op het natte glazuur.
Laat het glazuur drogen.
Wij maakten een half recept maar de 6 Pop Tarts zijn al bijna verdwenen! Volgende keer maken we 2 rollen bladerdeeg, enjoy!