Boodschappenlijstje
5 vrije uitloop bio-eierdooiers
80 gram suiker
60 gram maïzena
1 vanillestokje
900 ml volle melk
100 ml slagroom
optioneel
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
Vandaag maken we zelf vanillepudding, dat vindt iedereen hier zo lekker! Niet uit een pakje of zakje, dat is niet echt zelf maken natuurlijk. Met oma's recept er bij het bijna net zo makkelijk!
Zo maak je echte vanillepudding
Vul de puddingvorm met koud water tot de pudding klaar is.
Klop de dooiers los met de suiker en maizena.
Zet de kom opzij voor nu.
Schraap het zaad uit het vamillestokje.
Doe 800 ml van de melk in een pan en voeg het zaad en stokje toe.
Breng het mengsel tegen de kook (niet koken!), blijf roeren en verwijder het vanillestokje.
Schenk de 100 ml koude melk bij de eidooiermix en roer het er goed door.
Schenk half de hete melk bij de eiermengsel en roer het door.
Doe alles terug in de pan en breng het al roerend aan de kook.
Blijf roeren en laat de pudding in 1-2 minuten indikken.
Leeg de vorm en schenk de pudding er in.
Druk plastic folie op de pudding, laat de hem afkoelen tot kamertemperatuur en zet de vorm een nacht in de ijskast
Zet een plat bord bovenop de puddingvorm.
Draai vorm en bord tegelijk ondersteboven.
En daar is je pudding!
Spuit rozetjes stijfgeklopte slagroom om de vanillepudding.
Erg lekker!
Lekker!