De boodschappen
1 potje tomatensaus
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels rietsuiker
½ citroen, geperst
¼ theelepel mosterdpoeder
¼ theelepel chilipoeder
¼ theelepel knoflookvlokken
1 sjalotje, fijngehakt
Deze hot chilisaus geeft een pittig accent aan de groentenpasteitjes die we morgen maken. Maar het is ook heerlijk bij een hamburger of kip.
Zo maak je de chilisaus
Doe de tomaten saus met de puree in een kom.
Pers de halve citroen en voeg het sap aan de kom toe.
Doe de rietsuiker er ook bij in de kom.
Voeg het mosterdpoeder en het chilipoeder ook toe.
Maal de knoflookvlokken over het mengsel.
Doe ook het fijngehakte uitje erbij.
Roer alles stevig door elkaar.
Schenk de saus in een gesteriliseerde pot.
Zo kun je de saus wel een week bewaren.
Bewaar de saus in de ijskast!