SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

In Dino Experience Gouda

zijn heel veel Dino's
Info, Zomer en Vakantie- & weekenduitjes

Dino Experience Park
Sluisdijk 15
2809 NA Gouda

Tijdens de zomervakantie
dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur

Website Dino Experience Park

Dino experience gouda sidepic

Vandaag gaan we naar Dino Experience Park in Gouda, een door Puk gekozen vakantie-uitje. Hij wil zo graag de Dino's bekijken en er is ook nog veel te doen in het park, Puk kijkt er echt naar uit. Bij binnenkomst is hij al helemaal opgewonden, als hij de grote afbeeldingen van Dino's ziet!

Dino experience gouda 01
Dino experience gouda 02
Dino experience gouda 03

We gaan ons eerst melden (in de giftshop) met ons tijdslot op de geprinte tickets. Terwijl we wachten tot de tickets gescand worden ziet Puk al gelijk heel veel lieve dino speelgoed-dino's..

We krijgen een plattegrondje en daarmee gaan we het park in, langs een plastic dinosaurus die een krassend geluid maakt. Puk ziet alleen de Dino mama met haar baby's in het nest (foto 2 hierboven)!

Dino experience gouda 04
Dino experience gouda 05

Dan lopen we langs een dinoskelet en we zijn binnen. Eerst wil Puk naar de Dino's, daar zijn we voor gekomen! Hij is niet teleurgesteld als hij een grote Tyrannosaures Rex ziet, die beweegt en geluid maakt.

De grote Tyrannosaurus Rex staat in een kaal veld met touwtjes er omheen en een bordje ernaast waar niet aanraken aub. op staat. Een stukje verder staat een kleine Dino, op dezelfde manier tentoongesteld.

Dino experience gouda 06
Dino experience gouda 07
Dino experience gouda 08

In de grote dino kop op deze eerste foto kun je klimmen, je kan poseren tussen de dinotanden en dat maakt het een grappig fotomomentje voor kinderen. De andere dino's staan er stil bij, nu en dan afgewisseld met een bewegende, brullende dinosaurus.

Zover je kan kijken zie je dinosaurussen op afgeperkte stukjes grassland staan. Bij elke soort dino staat een informatiebord met de naam van het dier en wat algemene informatie erbij en die informatie hebben we nu net nodig om de vragen in het Ranger Paspoort te beantwoorden.

Dino experience gouda 12
Dino experience gouda 13
Dino experience gouda 14
Dino experience gouda 15

Waar de touwen wat ruimer gespannen zijn maken we foto's zonder touw, maar ze zijn er om elke dino, klein of groot. Puk vindt het toch prachtig en stuitert vrolijk van de ene naar de andere dinosaurus. Hij houdt van deze dieren, hij vindt ze zo cool en heeft het helemaal naar zijn zin.

Niet dat de dinosaurussen niet mooi zijn maar iets meer variatie in de displays zou een groot verschil maken. Wij vinden de tentoonstelling erg statisch en een beetje saai maar we zijn voor Puk gekomen dus zijn blije gezicht is het belangrijkst vandaag!

Dino experience gouda 13
Dino experience gouda 14
Dino experience gouda 15
Dino experience gouda 16

Dan komt het eind van de tentoonstelling in zicht maar de kleine dino's die we nu zien zijn het helemaal voor Puk, te schattig! Er is zelfs een nest met een moeder-dinosaurus er op en een kleintje dat net uit het ei kruipt. Ahhh!

Nog even goed kijken, hebben we het antwoord op alle vragen ingevuld? Dan nog even de boodschap ontcijferen, de speurtocht zit er bijna op!

Dino experience gouda 34
Dino experience gouda 35
Dino experience gouda 36

Achter de truck van de expeditie zie we al een grote dino rondsluipen! Dan komen we bij de dino-mijn en daar aangekomen krijgt Puk een zeef en doet de aardige meneer van de mijn precies voor hoe je moet goudzoeken. Puk gaat enthousiast aan de slag met de zeef maar het water is erg koud! Het regent nog steeds onafgebroken stevig door en helaas vinden we helemaal niks .

Puk wil ook nog heel graag naar de Dino spring-kastelen! Maar als we eindelijk bij de springkussens komen giet het! Puk wil het toch graag proberen. Hij vindt de dinospringkussens zo mooi! Het blijkt geen doen te zijn, de kussens zijn al drijfnat en ze zijn ook nog spekglad. Dus maar terug naar het overdekte terras van het 'restaurant' waar het ook niet echt droog is.

Dino experience gouda 20
Dino experience gouda 21
Wij hebben er genoeg van voor vandaag. We zijn steenkoud, alles is erg nat en binnen is het heel druk. Kleine kinderen huilen luid. We drinken snel koffie, Ezra kiest chips en een klein graafpakketje met daarin een mini-dino en een mini-dinosaurusskelet in gips.
 

Dan rijden we naar huis, 85,00 euro armer voor een paar uurtjes niet zo geweldig vermaak met 2 volwassenen en 1 kind. Omdat je toegangsbewijs alleen dat is, de toegang. Alle activiteiten kosten extra en parkeren ook. 85.00 euro, zonder lunch of midgetgolf, zonder waterfietsen, dino knutselen, een dino fotomoment en een bezoek aan de Danger zone (gedeeltelijk door covid en door de onophoudelijk stromende regen). Kijk maar alle foto's zijn leeg, geem mens te zien.

Kun je je voorstellen wat we op een zonnige dag zouden hebben uitgegeven? Was het het waard? Eerlijk gezegd voor ons niet. Voor Puk, behalve de regen die het springkussen onbegaanbaar maakte wel, hij vond het dinopark ge-wel-dig! We hebben de verrassing van het Ranger paspoort niet meer opgehaald, Puk had er aan het eind geen interesse meer voor., we waren te nat en te koud!

Dino experience gouda 22
Dino experience gouda 24

Thuisgekomen eerst een dikke droge sweater en broek aan en dan begint Puk meteen aan zijn Dino Opgravings-set. Hij beitelt er gelijk op los en als het met het bijgeleverde houten beiteltje niet lukte pakt hij zijn hamer erbij :)) Er wordt net zo lang gehamerd tot het dino-skelet tevoorschijn komt en hij vindt het prachtig!

Hij is heel blij met zijn mini-dino en zelfs het 'puin' vindt hij mooi en wil hij graag bewaren. Dat mag natuurlijk ;) Als met al was het voor Puk een een top-uitje, jammer van de regen!