De boodschappen
300 gram biefstuk in blokjes
250 gram cherry tomaten
1 aubergine
fijn zeezout naar smaak
30 gram kruidenpasta (Tika masala)
1 blikje kokosmelk
100 gram Basmati rijst p.p.
4 eetlepels plantaardige olie
Vandaag een mild pittige Indiase curry met basmati rijst om de maand mee af te sluiten. Snel klaar en met een potje kruidenpasta supergemakkelijk te maken, vooral als de slager de biefstuk voor je in blokjes snijdt. Een ideaal weekend gerecht!
Zo maak je een medium pittige curry
Snij de aubergine in blokjes en strooi er zout op. Halveer de tomaatjes.
Verhit 2 eetlepels zonnebloem olie in een grote koekenpan of wok.
Bak de biefstuk in 3 min. medium gaar. Hou het warm op een rechaud.
Bak de aubergineblokjes bruin.
Bak na 3 minuten de tomaten mee.
Roer na 1 minuut de kruidenpasta er door.
Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel 6-10 minuten doorwarmen.
Roer de biefstuk door de groentensaus en dien de curry gelijk op.