De boodschappen
4 dunne lapjes rundvlees
4 plakjes parmaham
50 gram groene olijven
50 gram pecorino, geschaafd
zeezout & versgemalen peper
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook en 1 ui
2 eetlepels tomatenpuree
100 ml droge rode wijn
125 ml runderbouillon
1 takje salie
Deze rundvlees rolletjes in rode wijnsaus worden gevuld met kaas en olijven, zoals ze in Bari worden gemaakt. Wij vinden ze erg lekker.
Zo maak je Involtini alla Barese
Rol het vlees plat.
Bestrooi met zout & peper.
Snij de olijven klein.
Beleg het vlees met ham.
Leg er olijven en kaas op.
Rol het vlees op.
Knoop touw om de rolletjes.
Snij de ui & knoflook fijn.
Verhit de olijfolie.
Bak de ui en knoflook zacht.
Bak de rolletjes rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree toe als het vlees rondom mooi bruin is
Voeg ook de bouilon toe, breng aan de kook.
Blus af met rode wijn en voeg de salie toe.
Laat het vlees +/- 30 minuten garen.
Het vlees zal gaar zijn en de saus is gereduceerd.
Leg de rolletjes op warme borden, lepel er saus over.
Lekker met een groene salade en gebakken aardappels erbij, Buon appetito!