Icon en

Italiaanse muffins

zijn te lekker!
Ontbijt, Lunch, Italiaans, Met kaas, Met verse groenten en Snacks
Italian muffins sidepic

De boodschappen
200 gram magere kwark
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels halvolle melk
1 vrije uitloop ei
170 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram mozzarella
100 gram reggiano padano
potje zongedroogde tomaten
2 takjes basilicum
zeezout en versgemalen zwarte peper

Italian muffins sidepicll

Met Sinterklaasavond op komst zochten we naar een lekker recept. Het kan natuurlijk niet alleen maar zoet zijn op Pakjesavond, iets hartigs mag niet ontbreken. Deze Italiaanse muffins zijn heerlijk en je kunt ze vooraf maken. Koud of warm smaken ze even lekker. Hoe handig is dat, op pakjesavond?

Zo maak je Italiaanse muffins
Verwarm de oven voor tot 200°C

Italian muffins 01
Italian muffins 02
Italian muffins 03
Doe kwark, melk, olijfolie en ei in de mixer.
Mix alle ingrediënten tot een glad beslag.
Schep het zelfrijzend bakmeel er door.
Snij vier zongedroogde tomaten in fijne stukjes.
Italian muffins 04
Italian muffins 05
Italian muffins 06
Italian muffins 07
Hak en rasp de kaas.
Hak de basilicum, voeg alles toe.
Roer er zout & peper door.
Schep het deeg in de vormpjes.

Druk in elke muffin een cherry tomaatje en bestrooi ze met Parmigiano Reggiano

Italian muffins 09
Italian muffins home

Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Laat de Italiaanse muffins eerst afkoelen in de vorm, dan op een rooster.

Fijne Pakjesavond!