De boodschappen
200 gram magere kwark
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels halvolle melk
1 vrije uitloop ei
170 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram mozzarella
100 gram reggiano padano
potje zongedroogde tomaten
2 takjes basilicum
zeezout en versgemalen zwarte peper
Met Sinterklaasavond op komst zochten we naar een lekker recept. Het kan natuurlijk niet alleen maar zoet zijn op Pakjesavond, iets hartigs mag niet ontbreken. Deze Italiaanse muffins zijn heerlijk en je kunt ze vooraf maken. Koud of warm smaken ze even lekker. Hoe handig is dat, op pakjesavond?
Zo maak je Italiaanse muffins
Verwarm de oven voor tot 200°C
Druk in elke muffin een cherry tomaatje en bestrooi ze met Parmigiano Reggiano
Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Laat de Italiaanse muffins eerst afkoelen in de vorm, dan op een rooster.
Fijne Pakjesavond!