Boodschappenlijstje
500 gram semolina + wat extra
50ml olijfolie
7 gram droge gist
10 gram zout
15 gram fijne suiker
300ml lauwwarm water
1 vrije uitloop bio ei
1 eetlepel melk
Vandaag bakken we Italiaanse broodjes met Semolina-meel. Makkelijk om te maken, de mixer doet het werk en erg lekker! Morgen het recept voor een semolinabroodje met lekker Italiaans broodbeleg, gebaseerd op de films van The Godfather ;))
Zo maak je semolina broodjes
Meet en weeg alle ingrediënten af.
Doe alles in de mixer.
Mix het 5 minuten.
Vet een grote, schone kom in.
Vorm een bal van het deeg
Leg het deeg in de kom.
Dek af met een schone theedoek.
Laat het deeg 60 - 90 minuten rijzen.
Vet een bakmat in met wat olie.
Druk het deeg plat.
Verdeel het in 8x 100 gram.
Leg het deeg terug in de kom.
Dek het deeg weer af met de theedoek en laat het 20 minuten rusten
Neem het deeg uit de kom.
Vorm het in langwerpige broodjes.
Vet een vel huishoudfolie in.
Bedek de broodjes er mee.
Laat ze 60 minuten rijzen.
Bestrijk ze met geklopt ei en melk.
Zeef er wat semolina over.
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de broodjes in het midden van de oven in 20 -25 minuten goudbruin en gaar
Laat de broodjes even afkoelen op de bakplaat.
Verhuis de semolinabroodjes naar een rooster, om helemaal af te koelen.
Morgen laten we zien hoe je er Godfather broodjes van maakt :D