Boodschappenlijstje
2 vrije uitloop bio-eieren
300 ml volle melk
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
25 gram fijne suiker
50 gram ongezouten boter, gesmolten,
extra boter, om in te bakken
75 gram aardbeienjam
poedersuiker, om te serveren
Dit weekend bakken we extra lekkere pannenkoeken en als jij ze ook bakt, let dan niet op de calorieën, die zijn shocking :))) De Jam Donut pannenkoeken zijn lekker zoet, gevuld met aardbeienjam en bestrooid met poedersuiker. Bij deze feestelijke dag passen deze feestelijke pannenkoeken goed!
Zo maak je Jam Donut Pannenkoeken
De voorbereiding
Doe de melk en het ei in een kan.
Klop het goed door elkaar.
Roer bloem, bakpoeder en zout samen.
Smelt de boter op laag vuur.
Zo maak je het beslag
Schenk het melkmengsel bij het meelmengsel terwijl je roert.
Klop het beslag stevig met de garde tot je geen klontje meer ziet.
Roer de fijne suiker door het beslag tot het opgenomen is.
Schenk tot slot de iets afgekoelde boter bij het beslag.
Klop de boter door het beslag tot het opgenomen is.
Dek de kom af en zet hem 30 minuten opzij.
Laat het beslag 30 minuten rusten, maar heb je geen tijd bak dan meteen door
Zo bak je de Jam Donut Pannenkoeken
Wacht tot de pan heet is en de boter schuimt.
Bak op middelhoog vuur, schep het beslag in de pan.
Bak de pannenkoek 30 seconden en schep er 2 theelepels jam op.
Verspreid de jam met de theelepels over de pannenkoek.
Dek de jam af met een lepel beslag.
Draai de pannenkoek voorzichtig om.
Bak de pannenkoek in 1-2 minuten goudbruin.
Ga zo door met bakken tot het beslag helemaal opgemaakt is en hou de pannenkoeken intussen warm, in de oven
Zeef poedersuiker over de pannenkoeken.
Serveer de Jam Donut pannenkoeken lekker warm!
Enjoy!