Boodschappenlijstje
4 witte boterhammen
50 gram zachte boter + extra
3 eetlepels bramenjam
2 grote vrije uitloop bio-eieren
50 ml melk
25 gram fijne suiker
½ theelepel vanille-extract
optioneel:
rietsuiker
slagroom, om te serveren
Met de verse bramenjam die we gisteren maakten, maken we nu extra lekkere boterhammen! In Engeland heet dit ontbijtje Jam & Eggy Bread. Wij denken dat het hier in Nederland toast met jam zou heten. :)) Maar dat denken we, we weten het niet zeker.
Zo maak je Jam & Eggy Bread
Besmeer de boterhammen met boter en dik met jam.
Leg er de 2 overgebleven boterhammen op.
Klop in een kom de eieren, suiker en vanille door elkaar.
Voeg de melk aan het mengsel toe en roer het er door.
Klop het even tot het schuimig is.
Leg de boterhammen 8-10 seconden in de kom.
Verhit de pan met 2 theelepels boter.
Zo bak je het Jam & Eggy Bread
Draai het brood 8-10 seconden om.
Bak het brood goudbruin in de hete boter..
Draai het brood om, bak de andere kant op dezelfde manier.
Strooi rietsuiker op een bakplaat met bakpapier.
Druk het brood om en om in de suiker.
Snij het Jam & Eggy Bread diagonaal doormidden.
Serveer het Jam en Ei brood gelijk, met eventueel geklopte slagroom er bij