De boodschappen voor twee
2 teentjes knoflook
2 kleine rode uien
handje basilicum
olijfolie
1 blik tomaten (400g)
300 gram kiphaasjes, vrije uitloop
50 gram tarwemeel
1 groot vrije uitloop ei
50 gram paneermeel
50 gram Parmezaanse kaas
150 gram linguini
optioneel een rood/groene salade
De recepten van Jamie Oliver zijn voor iedereen goed te doen, ook met de kids. Simpel, snel klaar en de mini-monsters vinden Jamie's pasta's erg lekker. Zeker deze, met krokante kip!
Zo maak je Milanese Kip met linguini
Breng een grote pan water met een snuf zout aan de kook.
Eerst maak je de tomatensaus
Snij de uitjes en pel de knoflook.
Bak ui en knoflook zacht.
Voeg de verse kruiden toe.
Doe de tomaten er bij.
Kruidt de saus met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Vul het blik met water en voeg het toe.
Laat de saus 30 minuten inkoken.
Kook de linguini al dente.
Zo maak je Jamie's krokante kip
Jamie legt de kipfilet tussen dubbele vellen vershoudfolie en dan hij slaat ze plat met een zware steelpan :) Wij rollen de kip stevig plat met de deegrol (slaan mag ook) tussen bakpapier.
Jamie legt de kipfilet tussen dubbele vellen vershoudfolie en dan hij slaat ze plat met een zware steelpan :) Wij rollen de kip stevig plat met de deegrol (slaan mag ook) tussen bakpapier.
Rol over papier of folie.
Plet ze tot 5 mm dikte.
Rasp de kaas.
Klop het ei los in een diep bord.
Vul een bord met meel en nog één met de broodkruimels met 30 gram geraspte kaas erdoor geschud.
Bedek de kip met meel.
Haal het door het ei.
Druk het in de kaas/broodkruimels.
Verhit een scheut olijfolie.
Bak de kip 4 minuten per kant.
De kip moet goed gaar zijn.
Giet de pasta af.
Verdun de saus indien nodig met kookwater en schep de linguini er door.
Serveer de linguini met de krokante kip er naast.
Strooi er de rest van de Parmezaanse kaas en wat basilicumblaadjes over. Smakelijk eten!