SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Jeugdpaspoort Vakantieuitje

een speurtocht bij Trompenburg
Info, Zomer en Vakantie- & weekenduitjes
Jeugd vakantie paspoort home

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86 (beneden),
3062 NX, Rotterdam
Tel: 010 – 233 01 66

E-mail: tuin@trompenburg.nl
Facebook: www.facebook.com/trompenburgtuinen
Website: https://trompenburg.nl/

Reserveer je tickets en tijdslot hier

Vandaag gaan we met ons vakantiejeugdpaspoort naar Arboretum Trompenburg, ons tweede paspoort-uitje van deze zomervakantie. Vorig jaar - de eerste keer dat Puk een jeugdvakantiepaspoort kreeg - hebben we hier een leuke, spannende speurtocht gedaan. We gaan eens kijken wat Arboretum Trompenburg deze vakantie voor ons heeft bedacht!

We worden weer niet teleurgesteld! Bij het inchecken met het paspoort krijgen van een vriendelijke dame een plattegrond, waarop 6 schatkisten staan. Die  kisten moeten we gaan zoeken en als we ze vinden zit er een opdracht in. We zijn benieuwd!

Trompenburg 01
Trompenburg 02
Trompenburg 03

De eerste kist vinden we al snel, hij staat op het voorplein waar je binnenkomt, die kun je niet missen! We lezen dat de opdrachten over Biodiversiteit gaan. Een heel belangrijk onderwerp voor een tuin en voor de stad Rotterdam. Maar best moeilijk uit te leggen aan kleuters!

Daarom is er voor gekozen om aan jonge kinderen met een gratis app dmv filmpjes uit te leggen wat biodiversiteit is. Je moet Dus wel even de app downloaden op je telefoon voor je begint. De opdrachten die we gaan doen maken de noodzaak hiervan nog extra duidelijk. Dus we beginnen aan een educatieve, spannende en leuke ochtend!

Trompenburg 04
Trompenburg 05
Trompenburg 22
Trompenburg 07

Met de plattegrond in de hand gaan we op zoek naar kist nummer twee. We komen onderweg allerlei moois tegen, dat je niet elke dag ziet, zoals roze waterlelies en een zomer-paddenstoel. :)) Dan vinden we de tweede kist en als we die openmaken hebben we de app nodig, want wat doen al die blokken in de kist? Dat moet je zelf uitvinden!

Trompenburg 11
Trompenburg 09
Trompenburg 10

Dan gaan we weer verder, we zoeken de kist met de bloem op de kaart. We moeten goed op de kaart kijken om te zien naar welke kant we moeten gaan.

Trompenburg 13
Trompenburg 14
Trompenburg 31

We komen graag en vaak in de Trompenburg Tuinen. In alle maanden van het jaar zijn ze prachtig en zien we allerlei bijzondere bomen, planten, bloemen en ook dieren. Zo'n groot deel beeldschone natuur midden in een havenstad als Rotterdam is heel bijzonder! Daarom kent Puk de Koi Karpers al van kleins af aan en hij vindt ze nog steeds fascinerend. Als hij aan de waterkant staat komen ze altijd nieuwsgiering kijken.

Trompenburg 15
Trompenburg 16
Trompenburg 17
Trompenburg 18

Op zoek naar de derde schatkist zien we een mooi bemost beeld en een struik met heel veel roze pompoentjes er aan, maar dichtbij gekomen zijn het echte bloemen! We zien vrolijke gele lelies en een bijzondere plant.

Trompenburg 19
Trompenburg 20
Trompenburg 23

Hier zien we een heleboel van ouds bekende planten, het zijn Begonia's. De ouderwetse borderplant die nu weer heel hip is, in diverse soorten en in de mooiste kleuren. We zien ook de kist die we zoeken in de buurt staan. We verklappen niet wat de opdracht is, dat moet je zelf uitvinden.

 Om de vierde kist te vinden hoeven we niet ver te lopen maar we moeten wel goed de kaart lezen.Natuurlijk verklappen we de opdracht niet, we vertellen je alleen dat je er een goede neus voor moet hebben.

Trompenburg 24
Trompenburg 25
Trompenburg 26
Trompenburg 27

Verder gaan we weer, op zoek naar kist nummer 5! Nu moeten we een stevig stukje wandelen maar gelukkig voor Puk is er zoveel moois te zien, dat zijn kleine beentjes ongemerkt een heel eind lopen.

Trompenburg 28
Trompenburg 29
Trompenburg 30

Maar dan...water in zicht en ook gelijk kist nummer 5! We zien kleine waterbeestjes die je uit het water moet scheppen, zodat je ze goed kanbekijken. Om ze dan weer voorzichtig terug in het water te laten glijden.

Dit was een heel leuk avontuur! Maar nu moeten we echt op zoek gaan naar de allerlaatste schatkist, waar is de kaart?

Trompenburg 35
Trompenburg 37

In een heel geheimzinnig stukje bos in de Trompenburg Tuinen vinden we de allerlaatste kist met de allerlaatste opdracht, superleuk en tegelijk ook jammer! Puk doet er zijn uiterste best op, papier en potloden vind je in de kist. Raad maar wat de opdracht is of ga zelf lekker naar de Trompenburg Tuinen, dan weet jij het ook. Alleen even online reserveren!

Trompenburg 41
Trompenburg 42
Trompenburg 43

Nu alle opdrachten gedaan zijn lopen we nog even door naar het Theehuis voor de thee en voor Puk een lekker bio-ijsje. Dat hebben we wel verdiend! Na onze theepauze komen we op weg naar de uitgang langs de mooiste bloemen, de tijd is om.

Trompenburg 44
Trompenburg 45

Puk laat zijn paspoort stempelen en dan gaan we weer naar huis. Daar is de stempel al, een mooie groene boom. We krijgen ook nog een kleurplaat met een scancode mee, om te leren wat jij zelf kan bijdragen, aan de biodiversiteit in Rotterdam. Leuk voor kids om aan mee te doen!

Net zoals het Publieksplatform Biodiversiteit Rotterdam dat doet, samen met Diergaarde Blijdorp, Botanische Tuin Afrikaanderwijk, Het Natuurhistorisch Museum, Erasmus University College, Bureau Stadsnatuur en Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Het was een fijne ochtend, we hebben veel plezier gehad vandaag!