De boodschappen
225 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
55 gram boter (koud)
50 gram Gruyere
150 ml melk
Scones met clotted cream en jam zijn een lekker zoete traktatie bij de Britse thee maar... de hartige variant met een pittige oude kaas erin wordt meestal bij een glaasje rode port geserveerd. Wil je er liever thee bij dan kan dat natuurlijk ook ;)
Zo maak je Britse kaas-scones
Doe meel, zout en stukjes boter in een kom.
Wrijf de boter met je vingers in het meel.
Tot het meel in grove kruimels verandert.
Rasp de kaas.
Roer de kaas door de kruimels.
Voeg de melk er aan toe.
Roer alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 220°C
Kneedt het deeg snel even door.
Rol het deeg uit tot 2 cm dikte.
Steek scones uit en strijk er melk op.
Bak de scones in 12 tot 15 minuten lichtbruin.
Serveer de kaasscones met een glaasje rode port.
Cheers!