Vegetarischa burgers voor 4 personen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
3 uien
1 teentje knoflook
zeezout&versgemalen zwarte peper
400 gram tomaten in blik
1 eetlepel witte wijnazijn
4 portobello's
250 gram mozzarella
100 gram pittige parmezaan, geraspt
4 burgerbroodjes
handje verse basilicumblaadjes
Deze vegetarische burgers zijn erg lekker en gemakkelijk te maken. Ook heel fijn...zelfs de kids vinden ze lekker!
Zo maak je vegetarische burgers
Begin met de saus
Snij 1 van de uien fijn.
Pel en plet het teentje knoflook.
Bak ze in 1 eetlepel olijfolie.
Voeg het blik tomaten toe.
Roer door en laat de saus afkoelen.
Vehit de boter en bak de 2 uien zacht.
Laat de uien op een laag pitje zacht worden.
Verwarm de oven voor op 180°c
Borstel de portobello's schoon en verwijder de stelen.
Druppel ongeveer 1 eetlepel olijfolie over de paddenstoelen.
Bestrooi ze met zout en peper en bak ze 10 minuten in de oven.
Snij de mozzarellabal in 4 stevige plakken.
Bestrooi de paddestoelen binnenin royaal met de parmezaanse kaas.
Druk een plak mozzarella in elke paddestoel, laat de kaas in 7 minuten in de oven smelten.
Toast de gehalveerde hamburgerbroodjes licht.
Bedek de onderste helft met saus, de portobello, uien en weer saus.
Serveer de burgers met wat gescheurde basilicum.
Gemaakt met groenten van Rechtstreex!