De boodschappen
pakje bladerdeeg (10 vel)
50 gram heel oude kaas
zakje mozzarella/cheddar kaasmix
1 vrije uitloop ei
wat water + een kwastje
In november en december wordt er veel zoets gesnoept. De Sint brengt allerlei lekkers mee en straks met de kerstdagen wordt er ook veel zoets gebakken. Daarom smaakt voor de afwisseling een hartig kaasmijtertje superlekker!
Zo maak je Sinterklaas-kaasmijters
Ontdooi de bevroren bladerdeeg vellen voor de helft.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Klop een vrije uitloop ei los.
Schaaf 50 gram zeer oude Goudse kaas.
Meng de oude kaas met 150 gram kaasmix.
Snij de bladerdeeg vellen in tweeën.
Leg er een hoopje kaas op.
Verwarm de oven voor op 200°C
Plak boven- en zijkant dicht met water, vul bij met kaas.
Plak de zijkant dicht en snij de twee bovenste hoekjes af.
Snij uit 1 vel deeg lange repen voor het kruis.
Plak de kruizen vast met wat water en een kwastje.
Spreid 12 mijters uit op de bakplaat.
Bestrijk de mijters met losgeklopt ei.
Bak de mijters in 12 minuten mooi goudbruin.
Laat de mijters op een rek afkoelen.
Leg de kaasmijters op een toepasselijke schaal, half zwart / half wit ;))
Fijne pakjesavond!