SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We bakken Mini-kaaspannenkoekjes

op Nationale Pannenkoekendag 2019
Nederlands, Lunch, Met kaas, Nationale Pannenkoekendag, Snacks en Vegetarisch
Kaaspannenkoekjes sidepic
De boodschappen
25 gram bloem
3 handjes geraspte kaas, belegen
zout & peper naar smaak
1 vrije uitloop ei
125 ml crème fraîche
25 gram boter

optioneel: tomaat, peterselie
Kaaspannenkoekjes sidepicll

Vandaag is het weer Nationale Pannenkoekendag en we lossen gelijk een belofte in. We plaatsen een recept uit het Fokke&Sukke kookboek van Corry Duquesnoy & Margriet Mulder, zoals beloofd en we bakken gelijk heerlijke pannenkoekjes voor pannenkoekendag. Snel klaar en lekker hartig (wij gebruikten oude kaas)! De kaas-pannenkoekjes zijn ook een lekkere weekendsnack  en als lunch smaken ze erg goed ;)

Zo maak je de mini-kaaspannenkoekjes

Kaaspannenkoekjes 01
Kaaspannenkoekjes 02
Kaaspannenkoekjes 03
Kaaspannenkoekjes 04
Roer kaas en meel door elkaar in een grote kom.
Roer er zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak door.
Klop het ei even los met een garde.
Roer ei en crème fraîche samen door het meel/kaasmengsel.
Leg een schone theedoek over de kom en laat het beslag op kamertemperatuur 10 minuten staan.
Kaaspannenkoekjes 05
Kaaspannenkoekjes 06
Kaaspannenkoekjes 07
Was de tomaat en snij hem in schijfjes, was en hak de peterselie.
Roer het beslag door - te dik? - roer er een eetlepel melk door.
Verhit de boter en schep er 3 flinke lepels beslag in, los van elkaar.
TIP! Wij vonden het handig om de panmnenkoekjes gescheiden te houden met serveer-ringen.
Kaaspannenkoekjes 08
Kaaspannenkoekjes home
Bak de pannenkoekjes op matig vuur in 3 minuten per kant bruin.
Draai de pannenkoekjes om en bak de andere kant op dezelfde manier.
Herhaal dit tot het beslag op is. Maak de kaaspannenkoekjes extra gezond door ze met de schijfjes tomaat en peterselie te serveren. Eet er ook rauwkost bij.