De boodschappen
25 gram bloem
3 handjes geraspte kaas, belegen
zout & peper naar smaak
1 vrije uitloop ei
125 ml crème fraîche
25 gram boter
optioneel: tomaat, peterselie
Zoals beloofd: een recept uit het Fokke&Sukke kookboek van Corry Duquesnoy & Margriet Mulder. Deze mini-kaaspannenkoekjes zijn een lekkere snack in het weekend, maar ook als lunch smaken ze goed ;) Snel klaar en lekker hartig, wij gebruikten oude kaas! Ook niet verkeerd, deze heerlijke lunch kost je maar +/- 1.70 euro per persoon.
Zo maak je de mini-kaaspannenkoekjes
Roer kaas en meel door elkaar in een grote kom.
Roer er zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak door.
Klop het ei even los met een garde.
Roer ei en crème fraîche samen door het meel/kaasmengsel.
Leg een schone theedoek over de kom en laat het beslag op kamertemperatuur 10 minuten staan.
Was de tomaat en snij hem in schijfjes, was en hak de peterselie.
Roer het beslag door - te dik? - roer er een eetlepel melk door.
Verhit de boter en schep er 3 flinke lepels beslag in, los van elkaar.
TIP! Wij vonden het handig om de panmnenkoekjes gescheiden te houden met serveer-ringen.
Bak de pannenkoekjes op matig vuur in 3 minuten per kant bruin.
Draai de pannenkoekjes om en bak de andere kant op dezelfde manier.
Herhaal dit tot het beslag op is. Maak de kaaspannenkoekjes extra gezond door ze met de schijfjes tomaat en peterselie te serveren. Eet er ook rauwkost bij.