De boodschappen
300 gram kant&klaar bladerdeeg
4 vrij uitloop eieren + scheutje water
150 gram Cheddar kaas
paprika, om te bestrooien
Zelfgemaakt is het lekkerst en een schaal vers gebakken kaasstengels is snel gemaakt! Deze zijn van Michel Roux Jr. De kids kunnen lekker helpen met ei smeren, kaas strooien en stengels draaien.
Zo maak je kaasstengels
Half-ontdooi het deeg.
Klop de eierdooiers los.
Rasp de Cheddar.
Bestrijk het deeg met ei.
Strooi er kaas op.
Druk de kaas in het ei.
Trek er vershoudfolie over.
Zet het deeg 15 minuten in de ijskast en verwarm de oven voor op 200°C.
Strooi paprika over de kaas.
Snij het deeg in 1.5 cm repen.
Draai de repen in stengels.
Leg de stengels op bakpapier op de bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin en krokant.
Laat de stengels op een rek afkoelen.
Lekker!