SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Kalle

Eerst moet een rat zijn naam verdienen
Chinees Nieuwjaar, Leesboek, Dierenboek en Feesten van over de wereld
Kalle sidepic

Kalle
Auteur: Tom Moorhouse
Illustrator: Sonja Evers
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Aimée Warmerdaman
Verschenen: april 2017
Uitgeverij: KNNV uitgeverij
EAN: 9789050116114
Prijs: € 6.09 (HC)
Leeftijd: 10+ jaar

Als je deze zomervakantie onze snazzie boeken Top 10 hebt bekeken kwam je Tom Moorhouse al tegen. Hij is een Britse schrijver van kinderboeken en hij is ecoloog bij het Oxford University Zoology Department. Hij woont ook in het schitterende Oxford, waar het heel vaak regent. Dat maakt Tom echt niet uit - weer of geen weer - hij is zoveel mogelijk buiten te vinden.

Hoe leuk is het om zoveel over ratten te lezen in het Jaar van de Rat? In zijn werk als ecoloog maar ook op zijn trektochten door bossen en bergen leerde Tom veel dieren kennen maar hij heeft een voorkeur voor water- en andere ratten. Dat blijkt uit zijn eerste drie boeken waarvan Kalle het laatste over ratten is. Kalle is een fantasy/avonturen verhaal, spannend, soms droevig en met veel aktie. Ratten zijn superslimme dieren, terwijl je leest leer je gelijk heel veel over ze en dat maakt Kalle zo'n fijn boek. Je wil het boek graag heel snel uitlezen en dan vind je het jammer dat het al uit is! ;)

Kalle 01
Kalle 02
Kalle 03

In de Nederlanse vertaling van dit boek zijn de illustraties gemaakt door Sonja Evers. De sobere zwart-wit tekeningen passen perfect bij wat je leest, we vonden ze al gelijk toen we het boek openden schitterend! Op het schutblad staat de hele rattenclan van Kalle afgebeeld. Mini- en maximonsters zijn het er over eens, het boek is prachtig geschreven, heel mooi geillustreerd en fijn vertaald!

3 helder stralende sterren voor Kalle!