De boodschappen
150 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
150 gram zachte boter
2 eetlepels stroop
4 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
3 vrije uitloop eieren
optioneel: 1 eetlepel extra stroop
Deze heerlijke muffins zijn heel gemakkelijk te maken en supersnel klaar. Perfect voor een laat zondagochtend-onbijt of voor 's middags, bij de thee.
Zo maak je kaneelmuffins
Verwarm de oven voor tot 160°C
Mix boter, suiker, stroop en kaneel door elkaar.
Voeg de eieren toe en mix ze er ook door.
Roer zout door het meel, voeg het in gedeelten toe.
Spatel het meel door het botermengsel tot een geheel.
Schraap kanten van de mengkom steeds goed schoon.
Wij gebruiken een kleine ijsschep om de vormpjes gelijk te vullen.
Bak de muffins +/- 20 minuten, in het midden van de oven.
Laat de muffins in de bakvorm afkoelen.
Druppel desgewenst nog wat stroop over de muffins.
Heb een fijne zondag!