Boodschappenlijstje
6 lange vingers
250 gram kersen, zonder pit
125 gram frambozen, gewassen
1 meringue recept
kersensiroop
1/2 L custard, gekocht of homemade
200 ml slagroom, licht geklopt
110 gram pure chocolade, geraspt
geroosterd amandelschaafsel, naar smaak
We maken een toetje dat je rustig aan een koningin kan voorzetten, want we weten dat wijlen Koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk dit dessert erg lekker vond! Eerlijk gezegd, wij ook. Wij maken eerst de meringue en dan de custard vla omdat er niets boven zelfgemaakt gaat.
Zo maak je de Kersen-Frambozen Jubilee Trifle
Wij maken eerst de meringue
Vanillesmaak, maar je kunt de vanille ook door kersensiroop vervangen dan wordt je meringue mooi roze ;) (De werkwijze staat in het recept)
Zo maak je vanille meringue
Scheid het eiwit van de dooiers.
Zet de kom op kokend water..
Doe de eiwitten en vanille er in.
Voeg de suiker er per eetlepel aan toe.
Klop tot de temperatuur 65-70°C heeft bereikt.
Verhuis het mengsel naar de mixer.
Klop tot de meringue de vorm behoud.
Verwarm de oven voor tot 90°C en leg bakpapier op de bakplaat
Schep de meringue in een spuitzak.
Spuit rozetten van meringue op de bakplaat.
Laat de meringue 2 uur drogen in het midden van de oven.
Zet de bakplaat op een rooster en laat de meringue zo afkoelen.
Je meringue is klaar en terwijl het helemaal afkoelt maak je de vanille vla
Het recept met suiker, melk en custard vind je in de PDF
Doe de custard in een kom en voeg de suiker toe.
Roer het door elkaar tot het goed gemengd is.
Roer 6 eetlepels melk (90 ml) door het mengsel.
Breng de rest van de malk aan de kook.
Roer het custardmengsel klontjes-vrij.
Al roerend voeg je het aan de melk toe.
Blijf onafgebroken roeren terwijl het indikt.
Verwijder het mengsel van het vuur bij vla-dikte.
Laat de vanillevla afgedekt afkoelen.
Rol het vel van de koude vanillevla..
Dek de vanillevla weer af.
Zet de vla in de ijskast tot na het eten.
Klop de slagroom stijf en rasp chocolade.
Zo stel je de Kersen-frambozen Jubilee Trifle samen
Breek de lange vingers in stukjes en doe ze in de kom.
Druppel kersensiroop over de koekjes en strooi er kersen over.
Verkruimel de meringue en strooi er ook frambozen over.
Schep daar vanillevla bovenop en spuit vol met slagroom.
Bestrooi de trifle met chocolade- en amandelschaafsel, naar smaak.
Je koninklijke Jubilee Trifle is klaar, enjoy!
Wij wensen je een fijne zomer!