SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een zomer trifle deel l

zo maak je de Kersen Jello en custard vla
Brits, Zomer, Dessert en Met vers fruit
Kersenjello vanillevla sidepic

Boodschappenlijstje
voor de kersengelei
250 ml kersensap
3 gelatineblaadjes

voor de vanillevla
500 ml melk
1 vanillestokje
40 gram maizena
2 eetlepels suiker
1 medium vrije uitloop eidooier   

Vanillevla homepage

Vandaag maken we een typich Britse kersen-jelly en custard vanillevla omdat we morgen een heel lekkere zomer trifle willen eten. Als we vandaag beginnen staan we morgen niet zo lang in de keuken en heeft zowel de jelly als de vla genoeg tijd om op te stijven. Win - win dus!

Zo maak je kersengelei

Kersenjello 01
Kersenjello 02
Kersenjello 03
Kersenjello 04

Week de gelatine 6-8 minuten in koud water.

Schenk het kersensap in een  steelpan.

Zet de pan op middelhoog vuur tot het sap heet is.

Het sap moet heet zijn maar mag absoluut niet koken.

Kersenjello 05
Kersenjello 06
Kersenjello 07

Voeg de uitgeknepen gelatine aan het hete sap toe.

Roer tot de gelatine helemaal opgelost is.

Laat de jelly afkoelen, schenk het in een glazen schaal.

Kersenjelly 08
Kersenjelly home

Zet de afgekoelde jelly een nacht in de ijskast.

Gisteren nog vloeibaar, nu is de jelly mooi stevig!

Zo maak je vanillevla (custard)

Doe de melk op 2 eetlepels na in een steelpan

Vanillevla 01
Vanillevla 02
Vanillevla 03
Vanillevla 04

Schraap het vanillestokje leeg.

Doe de vanille bij de melk.

Doe de maizena in een kommetje.

Roer een papje met de 2 lepels melk.

Breng de melk aan de kook

Vanillevla 05
Vanillevla 06
Vanillevla 07
Vanillevla 08

Verwijder het vanillestokje.

Doe het maizenapapje er bij.

Blijf roeren terwijl de melk indikt.

Neem de pan van het vuur.

Voeg de eieren aan het melkmengsel toe

Vanillevla 09
Vanillevla 10
Vanillevla 11

Klop de eieren door het melkmengsel.

Schenk de vanillevla in een schone kom.

Stooi er een dun laagje poedersuiker over.

In plaats van poedersuiker kun je ook een stuk vershoudfolie direct op de vanillevla drukken, beiden voorkomen velvorming

Vanillevla 12
Kersenjelly vanillevla home

Morgen maken we hiermee een heerlijke trifle!