Boodschappenlijstje
voor de kersengelei
250 ml kersensap
3 gelatineblaadjes
voor de vanillevla
500 ml melk
1 vanillestokje
40 gram maizena
2 eetlepels suiker
1 medium vrije uitloop eidooier
Vandaag maken we een typich Britse kersen-jelly en custard vanillevla omdat we morgen een heel lekkere zomer trifle willen eten. Als we vandaag beginnen staan we morgen niet zo lang in de keuken en heeft zowel de jelly als de vla genoeg tijd om op te stijven. Win - win dus!
Zo maak je kersengelei
Week de gelatine 6-8 minuten in koud water.
Schenk het kersensap in een steelpan.
Zet de pan op middelhoog vuur tot het sap heet is.
Het sap moet heet zijn maar mag absoluut niet koken.
Voeg de uitgeknepen gelatine aan het hete sap toe.
Roer tot de gelatine helemaal opgelost is.
Laat de jelly afkoelen, schenk het in een glazen schaal.
Zet de afgekoelde jelly een nacht in de ijskast.
Gisteren nog vloeibaar, nu is de jelly mooi stevig!
Zo maak je vanillevla (custard)
Doe de melk op 2 eetlepels na in een steelpan
Schraap het vanillestokje leeg.
Doe de vanille bij de melk.
Doe de maizena in een kommetje.
Roer een papje met de 2 lepels melk.
Breng de melk aan de kook
Verwijder het vanillestokje.
Doe het maizenapapje er bij.
Blijf roeren terwijl de melk indikt.
Neem de pan van het vuur.
Voeg de eieren aan het melkmengsel toe
Klop de eieren door het melkmengsel.
Schenk de vanillevla in een schone kom.
Stooi er een dun laagje poedersuiker over.
In plaats van poedersuiker kun je ook een stuk vershoudfolie direct op de vanillevla drukken, beiden voorkomen velvorming
Morgen maken we hiermee een heerlijke trifle!