SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Kersen-kokos ijslollies

een bijzonder lekker ijsje
IJs & milkshakes en Met vers fruit
Kersen kokos ijslollies sidepic

Boodschappenlijstje
Kersenvulling

250 gram kersen, steel en pit verwijderd
180 ml koud water
50 gram fijne suiker
1 theelepel limoensap
Kokosvulling
90 ml kokosmelk
90 gram biologische yoghurt
35 gram fijne suiker

Kersen kokos ijslollies homepage

Deze lekkere, versgemaakte kersen-kokos ijsjes zijn snel gemaakt, maar er zit wel vriestijd tussen de laagjes. Haal eerst de steeltjes af en wip de pitten eruit. Dan heb je het meeste werk meteen al gehad!

Zo maak je kersen-kokos ijslollies

Kersen kokos ijslollies 01
Kersen kokos ijslollies 02
Kersen kokos ijslollies 03
Kersen kokos ijslollies 04

Pers de limoen, neem een theelepel sap en vries de rest in.

Doe water, suiker en limoensap bij de kersen.

Breng aan de kook, kook ze zacht in 10-15 minuten.

Doe de kersen met het sap in de keukenmachine.

Kersen kokos ijslollies 05
Kersen kokos ijslollies 06
Kersen kokos ijslollies 07

Blitz de kersen ze fijngemalen zijn.

Schenk kersen en sap door een zeef.

Vul je vormpjes tot 1/3.

Kersen kokos ijslollies 08
Kersen kokos ijslollies 09

Trek er folie over en steek er ijsstokjes door.

Zet de ijsjes 2 - 3 uur in de vriezer.

Het kersenlaagje moet goed bevriezen voor je het 2e laagje erop schenkt, anders lopen de kleuren door elkaar

Zo maak je het kokos/youghurt laagje

Kersen kokos ijslollies 10
Kersen kokos ijslollies 11
Kersen kokos ijslollies 12

Doe kokosmelk, yoghurt en suiker in een kan.

Klop het heel goed doorelkaar.

Vul de vorm tot 1/3 op de bevroren laag.

Zet de ijsvorm minstens 2-3 uur terug in de vriezer maar het folie mag er af

Kersen kokos ijslollies 13
Kersen kokos ijslollies 14

Schenk het laatste laagje bovenop, laat de ijsjes een nacht vriezen.

Je kersen-kokos-ijsjes zijn klaar en ze zien er lekker uit, even proeven!

TIP! Hou het vormpje met je zelfgemaakte ijsje even onder de warme kraan, dan komt het ijsje er makkelijk uit