Boodschappenlijstje
Kersenvulling
250 gram kersen, steel en pit verwijderd
180 ml koud water
50 gram fijne suiker
1 theelepel limoensap
Kokosvulling
90 ml kokosmelk
90 gram biologische yoghurt
35 gram fijne suiker
Deze lekkere, versgemaakte kersen-kokos ijsjes zijn snel gemaakt, maar er zit wel vriestijd tussen de laagjes. Haal eerst de steeltjes af en wip de pitten eruit. Dan heb je het meeste werk meteen al gehad!
Zo maak je kersen-kokos ijslollies
Pers de limoen, neem een theelepel sap en vries de rest in.
Doe water, suiker en limoensap bij de kersen.
Breng aan de kook, kook ze zacht in 10-15 minuten.
Doe de kersen met het sap in de keukenmachine.
Blitz de kersen ze fijngemalen zijn.
Schenk kersen en sap door een zeef.
Vul je vormpjes tot 1/3.
Trek er folie over en steek er ijsstokjes door.
Zet de ijsjes 2 - 3 uur in de vriezer.
Het kersenlaagje moet goed bevriezen voor je het 2e laagje erop schenkt, anders lopen de kleuren door elkaar
Zo maak je het kokos/youghurt laagje
Doe kokosmelk, yoghurt en suiker in een kan.
Klop het heel goed doorelkaar.
Vul de vorm tot 1/3 op de bevroren laag.
Zet de ijsvorm minstens 2-3 uur terug in de vriezer maar het folie mag er af
Schenk het laatste laagje bovenop, laat de ijsjes een nacht vriezen.
Je kersen-kokos-ijsjes zijn klaar en ze zien er lekker uit, even proeven!
TIP! Hou het vormpje met je zelfgemaakte ijsje even onder de warme kraan, dan komt het ijsje er makkelijk uit