De boodschappen
225 gram boter (kamertemperatuur)
225 gram fijne suiker
1½ theelepel vanille essence
1 vrije uitloop ei (kamertemperatuur)
375 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
wit glazuur
sprinkels naar smaak
Kerstkoekjes bakken met de kids, we doen niets liever in december! Vandaag bakken we kerstbomen groot & klein. Eenmaal bezig wil ons mini-monstertje toch ook andere kerstvormpjes uitsteken, dat komt goed uit! Zo houden we met en zonder gluten gemakkelijk uit elkaar ;)
Zo bak je kerstkoekjes
Klop boter en suiker romig.
Voeg ei en vanille toe.
Klop meel en bakpoeder er door.
Rol het deeg in een bal.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het in de ijskast 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 170°C
Rol het deeg tot 1cm dikte.
Steek er kerstfiguurtjes uit.
Leg de koekjes op bakpapier.
Schuif de bakplaat met de kleinste koekjes in de oven en bak ze in 5-8 minuten lichtbruin.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Intussen steken we grote bomen uit.
Bak ze in 12-15 minuten goudbruin.
Laat de koekjes helemaal afkoelen.
Spuit wit glazuur langs de rand van de koekjes en laat de kids de koekjes versieren met sprinkeltjes
We wensen jullie allemaal alvast heerlijke feestdagen!