Icon en

Linzer kerstkoekjes

leuk om met de kids te maken
Antroposofische recepten, Europees, Koekjes, Kerstmis, Feesten van over de wereld en Traktatie
Linzer biscuits sidepic

De boodschappen
175 gram meel
60 gram fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
een losgeklopte eidooier (vrije uitloop)
125 gram zachte boter
poedersuiker en meel om te bestrooien
jam ( frambozen, aardbeien of kersen).

Linzer-koekjesuitsteker

Linzer biscuits sidepic ll

Naar een Oostenrijkse kersttraditie maken we vandaag mooie Linzer kekse (koekjes). Er zijn veel recepten voor deze met jam gevulde koekjes te vinden.Wij kiezen een heel gemakkelijk recept zodat we ze gezellig met de kids kunnen bakken. Heerlijk, het hele huis ruikt naar kerstkoekjes!

Zo maak je Linzerkoekjes

Linzer biscuits 01
Linzer biscuits 02
Linzer biscuits 03
Linzer biscuits 04
Roer suiker en vanillesuiker door het meel.
Klop de dooier los en voeg hem aan het meel toe.
Mix met de deeghaak tot het grote kruimels zijn.
Kneed het deeg snel met de hand glad, rol het in folie.
Linzer biscuits 05
Linzer biscuits 06
Linzer biscuits 07
Laat het deeg een uur rusten in de ijskast.
Strooi dun meel op een siliconenmat.
Rol het deeg uit tot 0.5 cm dikte.

Verwarm de oven voor op 175°C

Linzer biscuits 08
Linzer biscuits 09
Linzer biscuits 10
Linzer biscuits 11

Met deze speciale uitstekers gaat het heel gemakkelijk.

Eerst steek je de onderkant uit met de uitsteker.
Dan de bovenkant met de kleine inzet-steker.
De kleine uitgestoken deegvormpjes bakken we ook mee.

De mini-monstertjes vinden de popperig kleine figuurtjes zo schattig, die willen ze liever niet kneden na het uitsteken. We bakken ze wel mee.

Linzer biscuits 12
Linzer biscuits 13
Linzer biscuits 14
Bak de koekjes in 10-12 minuten gaar en lichtbruin.
Strijk jam op de dichte helften.
Zeef poedersuiker over de bovenste helften.
Linzer biscuits promo
Linzer biscuits promo ll
Druk de helften op elkaar en kijk eens wat een mooie koekjes!

Toegegeven, de kleine poppenkoekjes zijn schattig ;)