Boodschappenlijst
250 gram langkorrelige of basmatirijst
500 g kippendijen zonder bot, kleingesneden
3 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel maïzena
1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
1 eetllepel plantaardige olie
2 uien, grof gesneden
1 eetlepel fijn geraspte gember
1 eetlepel geraspte knoflook
3 eetlepels mild kerriepoeder
500 ml kippenbouillon
200 gra verse ananasstukjes
2 paprika's, grof gesneden
Met een paar kleine aanpassingen eten we graag de kip-kerrie van Sunil Vijayakar, een hippe food stylist uit Londen. Lekker met verse ananas en Basmati rijst en ook fijn, het is snel klaar.
Zo maak je de kip met kerriesaus
Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
Hou de rijst warm in de oven, warm de rijstkommen mee.
Was en snij de pepers, de uien en de ananas grof.
Roer de soya, maizena en five spice goed door elkaar.
Schep de kip erdoor en verhit de olie in de braadpan.
Bak de kip rondom lichtbruin en gaar.
Roerbak de paprika en de uien 5-6 minuten.
Roer de gember, knoflook en kerriepoeder erdoor en roerbak het nog 1-2 minuten mee. Doe alles bij elkaar in de pan, inclusief bouillon, en laat het zacht sudderen.
Laat de saus in 10-12 minuten indikken, zonder deksel op de pan.
Doe de rijst in de warme kommen en schep er de kip-kerrie bovenop.