De boodschappen
500g pizza meel, snuf zout
250 gram creme fraiche
3 fijngehakte sjalotjes
50 gram geraspte Parmesan
4 rijpe verse vijgen
pakje mini mozzarella balletjes
100 gram prosciutto
30 ml Italiaanse olijfolie
30 ml balsamico
50 gram rucola
zeezout & versgemalen zwarte peper
Snel en gemakkelijk te maken maar ook erg lekker zijn deze kleine pizza's met de klassiek Italiaanse smaken van prosciutto, mozzarella, rucola en parmezaanse kaas met extra virgin olijfolie en balsamico. Extra gemakkelijk te maken met kant&klaar pizzadeeg of een pizzadeeg-mix dat je maakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zo maak je mini-pizza's
Rol het deeg uit tot een dikte van 2 tot 2,5 cm.
Steek met een kopje of schaaltje kleine cirkels uit het deeg.
Rol de randjes richting middelpunt van de cirkel.
Klop de créme fraiche los in een grote kom.
Roer de shalotjes en parmezaan erdoor.
Voeg zout en versgemalen peper toe.
Spreidt twee eetlepels op de pizzabodems uit.
Verwarm de oven voor op 200°c.
Snij de vijgen, de mozzarella balletjes en de ham klein.
Leg de gewassen rucola onderin een kom.
Leg de gesneden prosciutto er bovenop.
Voer er de in de helft gesneden mozzarella balletjes aan toe.
Leg daar bovenop de gewassen en in vieren gesneden verse vijgen.
Schep alles door elkaar met de olijfolie en de balsamico.
Bedek de pizza's royaal met de vijgensalade, zorg voor een gelijke verdeling.
Bak de pizza's in 10-15 minuten knapperig aan de randen.
Serveer de pizza's gelijk uit de oven.
Buon appetito!