Icon en

Klassiek Italiaanse smaken

op een kleine pizza
Hoofdgerecht, Met kaas, Italiaans, Met vers fruit en Pizza
Classic italian sidell

De boodschappen
500g pizza meel, snuf zout
250 gram creme fraiche
3 fijngehakte sjalotjes
50 gram geraspte Parmesan
4 rijpe verse vijgen
pakje mini mozzarella balletjes
100 gram prosciutto
30 ml Italiaanse olijfolie
30 ml balsamico
50 gram rucola
zeezout & versgemalen zwarte peper

Classic italian side

Snel en gemakkelijk te maken maar ook erg lekker zijn deze kleine pizza's met de klassiek Italiaanse smaken van prosciutto, mozzarella, rucola en parmezaanse kaas met extra virgin olijfolie en balsamico. Extra gemakkelijk te maken met kant&klaar pizzadeeg of een pizzadeeg-mix dat je maakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zo maak je mini-pizza's

Classic italian 03
Classic italian 01
Classic italian 02
Classic italian 04
Rol het deeg uit tot een dikte van 2 tot 2,5 cm.
Steek met een kopje of schaaltje kleine cirkels uit het deeg.
Rol de randjes richting middelpunt van de cirkel.
Klop de créme fraiche los in een grote kom.
Classic italian 05
Classic italian 06
Classic italian 07
Roer de shalotjes en parmezaan erdoor.
Voeg zout en versgemalen peper toe.
Spreidt twee eetlepels op de pizzabodems uit.
Verwarm de oven voor op 200°c.
Classic italian 08
Classic italian 09
Classic italian 10
Classic italian 11
Snij de vijgen, de mozzarella balletjes en de ham klein.
Leg de gewassen rucola onderin een kom.
Leg de gesneden prosciutto er bovenop.
Voer er de in de helft gesneden mozzarella balletjes aan toe.
Classic italian 12
Classic italian 13
Classic italian 14
Leg daar bovenop de gewassen en in vieren gesneden verse vijgen.
Schep alles door elkaar met de olijfolie en de balsamico.
Bedek de pizza's royaal met de vijgensalade, zorg voor een gelijke verdeling.
Classic italian 15
Classic italian home
Bak de pizza's in 10-15 minuten knapperig aan de randen.
Serveer de pizza's gelijk uit de oven.
Buon appetito!