SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Klassieke muziek

voor kids
Leesboek en Muziek
Cd boek home
Gottmer CD-boeken
Auteur: diverse
Illustrator: diverse
Serie: Gottmer CD-boeken (13)
Oorspronkelijk: Nederlands
Uitgeverij: Gottmer
ISBN13: diversen
Prijs: € 19.95
Leeftijd: 4-8 jaar

Hoe leuk is deze serie waarin jonge kinderen kennis kunnen maken met beroemde klassieke muziek? Superleuk! De boeken zijn door bekende illustratoren van grappige, mooie of leuke tekeningen voorzien.

De teksten zijn door bekende kinderboekenschrijvers gemaakt en ze worden voorgelezen door Frank Groothof; Jasperina de Jong; Paul de Leeuw; Karin Bloemen en Pierre Bokma, om er enkele te noemen.

Cd boek 01
Cd boek 02
Cd boek 03
Cd boek 04
De grappige, vrolijke gedichten bij Saint Seans beroemde Carnaval der dieren bijvoorbeeld zijn geschreven en worden verteld door Ivo de Wijs. De briljante tekeningen zijn van Thé Tjong-Khing.
Cd boek 05
Cd boek 06
Cd boek 07
Op de CD bij het boek Doornroosje hoor je het Concertgebouw Orkest de schitterende muziek van Tjaikovski spelen, gedirigeerd door Antal Dorati. Het verhaal is geschreven door Erik van Os en Elle van Lieshout. Charlotte Dematons maakte er romantische tekeningen bij.

Inmiddels zijn er 13 titels verkrijgbaar bijvoorbeeld van Bizet Carmen, Mozart's Don Giovanni en De toverfluit, van Stravinsky De vuurvogel, Prokovjev's Assepoester en Romeo en Julia, Moessorgski's De schilderijententoonstelling, Tsjaikovski's Zwanenmeer en ze zijn allemaal even leuk. Wij zitten op 8 nu dus nog even doorsparen!

Deze prachtserie krijgt zonder meer 3 muzikale sterren van de snazzie-lezertjes, jong en ouder!