Voor de appels
50 gram boter
poedersuiker, naar smaak
3 geschilde appels, in stukjes gesneden
250 ml slagroom, om te serveren
2 eetlepels fijne suiker
voor de pannenkoeken
3 grote, vrije uitloop bio-eieren
300 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram fijne suiker
100 ml melk
1 eetlepel zonnebloemolie
Voor onze Nationale Pannenkoekdag maken we extra lekkere pannenkoekjes voor de monstertjes. Ze zijn nog te jong om zelf pannenkoeken te bakken, voor opa's en oma's die in de buurt wonen. Maar over een paar jaartjes gaan we ze verrassen, onze monstertjes kijken er al naar uit!
We beginnen met de appels en dan bakken we de pannenkoekjes
Verwijder het klokhuis, schil de appels en snij ze in stukken.
Verhit de boter en los de poedersuiker er in op.
Leg de stukjes appel in het mengsel in de koekenpan.
Bak de appels goudbruin terwijl je nu en dan blijft roeren.
Klop de slagroom licht en zet in de ijskast.
Klop de eieren los en voeg de suiker toe,
Roer ook de melk en bloem erdoor.
Klop alles door elkaar tot je een dik, glad beslag hebt
Bak 3 pannenkoekjes tegelijk op medium laag vuur.
Als bovenop bubbeltjes poppen draai je de pannenkoekjes om.
Let goed op, de pannenkoekjes bruinen snel!
Serveer de kleine pannenkoekjes lekker warm met de stukjes appel en slagroom er bij
Fijne Nationale Pannenkoek Dag!