Boodschappenlijstje
100 gram patentbloem
30 gram suiker
een snufje zout
70 gram koude boter
1 vrije uitloop bio-eidooier
voor de vulling
50 gram chocolade, naar smaak
250 gram slagroom
2 eetlepels fijne suiker
vers fruit, naar smaak
Op 24 juni is het weer Sint jan's feest, een heel leuke dag bij de monstertjes op school. Het is de hele dag feest, met als hoogtepunt de sprong over het vuur! Alle ouders bakken traktaties want daarna gaan de kinderen - hopelijk fijn buiten - picknicken. De monstertjes zijn er nu al helemaal voor in de stemming! Maar wacht nog maar even, we gaan eerst +/- 15 zomertaartjes bakken!
Zo maak je kleine Sint Jan's feest-taartjes
Roer de bloem, suiker en het zout door elkaar.
Snij de boter in blokjes en doe ze bij het bloemmengsel.
Wrijf de boter in het meel tot het grof kruimelig wordt.
Scheid een eidooier van het eiwit.
Doe de dooier bij het meelmengsel.
Kneed het met de hand glad.
Pak het deeg in en leg het in de ijskast.
Laat het deeg minimaal 1 uur koelen
Verwarm de oven voor tot 200°C
Pak het deeg uit de ijskast.
Vet de bakvormpjes royaal in.
Rol het deeg uit tot 1/2cm dikte.
Steek rondjes uit het deeg.
Druk de cirkels netjes in de vormpjes.
Bak de bakjes in +/- 10 minuten lichtbruin.
Laat de taartbakjes afkoelen op een rooster.
Intussen maak je de taartvulling
Smelt de chocolade au bain marie.
Strijk chocolade in de bakjes.
Laat het helemaal drogen.
Vul de bakjes met slagroom.
Versier de kleine St Jan's taartjes met vers zomerfruit.
De monstertjes nemen de feestelijke taartjes graag mee naar school!
Wij wensen alle kinderen die Sint Jan's Feest vieren een mooie, zonnige dag!