De boodschappen
500 gram Focaccia meel (La Tua Farina)
250 ml water
5 eetlepels extra virgin olijfolie
mespunt zout
pakje knoflookboter
wat verse oregano
wat verse tijm
100 gram mozzarella
100 gram geraspte oude kaas
olie om in te vetten
Dit heerlijke knoflook/kaasbrood kun je zo eten, als tussendoortje of als lunch met een lekkere soep. Die soep maken we morgen, verse tomatensoep.
Zo maak je knoflook/kaasbrood
Doe het meel met het zout in een grote mengkom.
Voeg er het water en 3 eetlepels olijfolie aan toe.
Mix tot alle ingredienten tot een samenhangend deeg.
Kneed nu nog 2 eetlepels olijfolie door het deeg.
Rol het deeg uit tot een rechthoek en besmeer het met knoflookboter.
Strooi de geraspte kaas over de knoflookboter op het deeg.
Snij de mozzarella bolletjes in kleine plakjes.
Was en droog de kruiden op keukenpapier en snipper ze fijn.
Verdeel de mozzarella en de kruiden over de kaas.
Rol het deeg voorzichtig op, probeer gelijkmatig te rollen.
Snij de deegrol eerst in de helft, dan in acht stukken.
Vet een 25-30 cm ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200°C
Leg de schijven deeg in de vorm en smeer er knoflookboter over
Bedek de ovenschaal losjes met folie en laat het brood 30 minuten rijzen.
Bak het brood in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin.
Laat het brood in de vorm aflkoelen op een rooster.