SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Knoflook- & kaasbreekbrood

Italiaanse stijl
Lunch, Brood bakken, Met kaas, Frans en Met verse groenten
Cheese garlic bread side

De boodschappen
500 gram Focaccia meel (La Tua Farina)
250 ml water
5 eetlepels extra virgin olijfolie
mespunt zout
pakje knoflookboter
wat verse oregano
wat verse tijm
100 gram mozzarella
100 gram geraspte oude kaas
olie om in te vetten

Cheese garlic bread side ll

Dit heerlijke knoflook/kaasbrood kun je zo eten, als tussendoortje of als lunch met een lekkere soep. Die soep maken we morgen, verse tomatensoep.

Zo maak je knoflook/kaasbrood

Cheese garlic bread 01
Cheese garlic bread 02
Cheese garlic bread 03
Cheese garlic bread 04
Doe het meel met het zout in een grote mengkom.
Voeg er het water en 3 eetlepels olijfolie aan toe.
Mix tot alle ingredienten tot een samenhangend deeg.
Kneed nu nog 2 eetlepels olijfolie door het deeg.
Cheese garlic bread 05
Cheese garlic bread 06
Cheese garlic bread 07
Rol het deeg uit tot een rechthoek en besmeer het met knoflookboter.
Strooi de geraspte kaas over de knoflookboter op het deeg.
Snij de mozzarella bolletjes in kleine plakjes.
Cheese garlic bread 08
Cheese garlic bread 09
Cheese garlic bread 10
Cheese garlic bread 12
Was en droog de kruiden op keukenpapier en snipper ze fijn.
Verdeel de mozzarella en de kruiden over de kaas.
Rol het deeg voorzichtig op, probeer gelijkmatig te rollen.
Snij de deegrol eerst in de helft, dan in acht stukken.
Cheese garlic bread 13
Cheese garlic bread 14
Cheese garlic bread 15

Vet een 25-30 cm ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200°C

Leg de schijven deeg in de vorm en smeer er knoflookboter over
Bedek de ovenschaal losjes met folie en laat het brood 30 minuten rijzen.
Cheese garlic bread 16
Cheese garlic bread home
Bak het brood in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin.
Laat het brood in de vorm aflkoelen op een rooster.