SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Koekenmannetjes

zoet & kruidig!
Amerikaans, Koekjes, Sinterklaas en Traktatie
Gingerbread men side
De boodschappen
300 gram bloem
125 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram boter (kamertemp.)
1 vrije uitloop eidooier (kamertemp.)
4 eetlepels melk
2 theelepels speculaaskruiden
2 glazuurstiften wit en rood
zilverbolletjes en strooisel
Gingerbread men sidell
December is de maand voor kruidige koek, daarom maken we vandaag deze grappige koekenmannetjes. Als het buiten koud wordt smaken ze extra lekker met een beker warme chocolademelk erbij!

Zo maak je de koekenmannetjes

Gingerbread men 01
Gingerbread men 02
Gingerbread men 03
Gingerbread men 04
Zeef de bloem in een kom, doe de suiker erbij.
Voeg de zachte boter en de eierdooier ook toe.
Doe de melk en de speculaaskruiden erbij.
Kneed het samen tot een glad en soepel deeg.
Gingerbread men 06
Gingerbread men 07
Gingerbread men 08
Rol het deeg in vershoudfolie.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
Steek de koekenmannetjes uit.
Zet de mannetjes 30 minuten in de ijskast dan lopen ze tijdens het bakken niet uit!

Verwarm de oven voor op 170°C

Gingerbread men 09
Gingerbread men 10
Gingerbread men 11
Gingerbread men 12
Leg de koekjes op bakpapier op de plaat.
Bak de koekjes in +/- 15 minuten goudbruin.
Druk de oogjes en knopen in glazuur.
Knijp mondjes uit de tube rood glazuur.
Gingerbread men 13
Gingerbread men home
Druk oogjes en zilveren knopen in wit glazuur.
Bewaar de koekjes in een goed afsluitbare pot of trommel.