De boodschappen
300 gram bloem
125 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram boter (kamertemp.)
1 vrije uitloop eidooier (kamertemp.)
4 eetlepels melk
2 theelepels speculaaskruiden
2 glazuurstiften wit en rood
zilverbolletjes en strooisel
December is de maand voor kruidige koek, daarom maken we vandaag deze grappige koekmannetjes. Als het buiten koud wordt smaken ze extra lekker met een beker warme chocolademelk erbij!
Zo maak je de koekmannetjes
Zeef de bloem in een kom, doe de suiker erbij.
Voeg de zachte boter en de eierdooier ook toe.
Doe de melk en de speculaaskruiden erbij.
Kneed het samen tot een glad en soepel deeg.
Rol het deeg in vershoudfolie.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
Steek de koekenmannetjes uit.
Zet de mannetjes 30 minuten in de ijskast dan lopen ze tijdens het bakken niet uit!
Verwarm de oven voor op 170°C
Leg de koekjes op bakpapier op de plaat.
Bak de koekjes in +/- 15 minuten goudbruin.
Druk de oogjes en knopen in glazuur.
Knijp mondjes uit de tube rood glazuur.
Druk oogjes en zilveren knopen in wit glazuur.
Bewaar de koekmannetjes in een goed afsluitbare pot of trommel.