Boodschappenlijstje
een komkommer
bosje radijs
flinke schep bio-yoghurt (of naar smaak)
een eetlepel mayonaise (of naar smaak)
versgemalen peper & zeezout
verspgeplukte onbespoten bloemetjes
Gisteren lazen we in Het hele Jaar Feesten een leuk recept voor komkommerbootjes, om samen met de mini-monstertjes te makens. Versierd met versgeplukte bloemetjes is het een aantrekkelijk hapje om mee te nemen op een picknick in het weekend of naar school voor Sint Jansfeest. De heerlijke verse bio komkommer en -radijsjes komen van Rechtstreex. onze favoriete online lokale biologische vers-leverancier.
Zo maak je komkommerbootjes
Was de komkommer en radijsjes.
Droog en schrap het zaad er uit.
Snij de komkommer.
Snij de radijsjes.
Snij de radijs in kleine blokjes.
Doe er yoghurt en mayo bij.
Kruid met versgemalen zeezout en peper.
Schep alles luchtig door elkaar.
Vul de bootjes met het radijsmengsel.
Leg de komkommerbootjes op en mooi bord, versier het bord met bloempjes en lekker buiten opeten! Veel plezier vandaag!